Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν με σκοπό να προσφέρουν καφέ κατ' οίκον (ή στο γραφείο!) σε Σαν Φρανσίσκο, Βοστόνη, Σικάγο, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον.

Η υπηρεσία ξεκινάει την Τρίτη στον Σαν Φρανσίσκο και μέσα στις επόμενες εβδομάδες και στις υπόλοιπες πέντε πόλεις.

Μέχρι το τέλος της κυκλοφορίας της νέας υπηρεσίας, τα Starbucks εκτιμούν ότι οι courier της Uber Eats θα είναι σε θέση να παραλαμβάνουν τα προϊόντα της από  περίπου 3.500 καταστήματα της εταιρείας στις ΗΠΑ. Οι χρήστες θα μπορούν να παραγγείλουν το 95% του μενού των Starbucks μέσω της Uber Eats.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Business Insider, τα Starbucks ετοιμάζονται να λανσάρουν νέες συσκευασίες για να διατηρείται ζεστός ο καφές στο πλαίσιο του υποσχόμενου χρόνου παράδοσης των 30 λεπτών.

Η υπηρεσία δοκιμάστηκε με επιτυχία στο Μαϊάμι το φθινόπωρο του 2018, γεγονός που ώθησε την εταιρεία να τη λανσάρει σε περισσότερες πόλεις, ανέφερε η αλυσίδα.

Η Starbucks δήλωσε ότι η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε συνολικά επτά πόλεις των ΗΠΑ - οι έξι ανακοινώθηκαν την Τρίτη και μια έβδομη που δεν ανακοινώθηκε - μέχρι την άνοιξη του 2019, ενώ επόμενος στόχος είναι το Λονδίνο αλλά σε άγνωστη προς το παρόν ημερομηνία.

«Η συνεργασία με την Uber Eats φέρνει κοντά την ταχύτερα αναπτυσσόμενη υπηρεσία παράδοσης γευμάτων στις ΗΠΑ με έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους τροφίμων και ποτών», ανέφερε η Starbucks.