Κ. Χατζηδάκης: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ πως καταργείται το 8ωρο - Χτυπάμε τη μαύρη εργασία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κ. Χατζηδάκης: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ πως καταργείται το 8ωρο - Χτυπάμε τη μαύρη εργασία
Την διαβεβαίωση του πως «δεν καταργείται το 8ώρο» και πως στόχος του νέου ν/σ στα εργασιακά είναι να «καταγράφονται και να πληρώνονται οι υπερωρίες» και να μην «υπάρχει μαύρη εργασία» δήλωσε στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Την διαβεβαίωση του πως «δεν καταργείται το 8ώρο» και πως στόχος του νέου ν/σ στα εργασιακά είναι να «καταγράφονται και να πληρώνονται οι υπερωρίες» και να «μην υπάρχει μαύρη εργασία» δήλωσε στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για διασπορά fake news.

«Έχουμε να κάνουμε με μια αντιπολίτευση η οποία συνειδητά ψεύδεται, είναι πρωταθλήτρια των fake news και διαστρεβλώνει το περιεχόμενο όλων των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και γι’ αυτό τη βλέπεται εκεί που είναι κολλημένη δημοσκοπικά», σχολίασε ο κ. υπουργός.

Για το 8ωρο, δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ τον κράτησε τον νόμο και τώρα λέει ότι αυτός ο νόμος καταργεί το 8ωρο, δηλαδή επί ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε το 8ωρο και δεν το καταλάβαμε; Είναι κωμικοτραγική αντιπολίτευση αυτό που κάνουν, δεν έχουν χαλινάρι σε αυτά που λένε».

Ο κ. Χατζηδάκης ανέδειξε ως κορυφαίο σημείο του νέου ν/σ, την ψηφιακή κάρτα εργασίας: «Είναι ένας μηχανισμός ηλεκτρονικός με τον οποίο ο εργαζόμενος μπορεί να έχει τις εγγυήσεις για την τήρηση ωραρίου. Θα καταγράφονται και θα πληρώνονται οι υπερωρίες του και δεν θα υπάρχει μαύρη εργασία, ενώ θα προστατεύονται και οι έντιμοι εργοδότες απέναντι σε άλλους που κάνουν κόλπα». Και συνέχισε: «Θα ξεκινήσουμε από μεγάλες επιχειρήσεις, βιομηχανίες και τράπεζες, και θα πάμε με ταχύτητα στις υπόλοιπες».

Και πως θα εξασφαλίζεται ότι ο εργοδότης θα συμμορφώνεται με τις διατάξεις του νόμου; «Στο πλαίσιο της συμφιλίωσης της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής διότι μπορεί να θέλει να μην κάθεται όσο προβλέπεται από την άδεια αλλά να αποταμιεύει χρόνο για την οικογένεια του. Θα του τον δίνουν τον χρόνο και θα πουν ένα τραγούδι. Με αυτό το νόμο δίνεται η δυνατότητα αν το θέλει ο εργαζόμενος και δεν υπάρχουν και συνδικάτα, ο ίδιος να ζητάει κατόπιν αιτήματος του από τον εργοδότη και αν το αποδέχεται ο εργοδότης. Δεν είναι δώρο ούτε σε εργοδότη ούτε σε εργαζόμενο. Είναι μια δυνατότητα επιπλέον», απάντησε.

Όσον αφορά την μείωση της εργασιακής εβδομάδας μέσω της αύξησης των υπερωριών, την οποία άλλωστε εξήγησε και στην χθεσινή παρουσίαση του ν/σ στην ΚΟ της ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Τόσο κακό είναι να τους εξασφαλίσουμε 4ημερη εβδομάδα εργασίας σε αυτούς που το θέλουν και συμφωνούν με εργοδότες και πρέπει εμείς από το πολιτικό σύστημα να τους αναγκάσουμε σε πενθήμερη εργασία; Είναι τόσο προοδευτική αυτή η αντίληψη ή κάποιοι υποστηρίζουν αραχνιασμένα δόγματα του '50 και του '60 και δεν βλέπουν τις ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί», σχολίασε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider