Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, για σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, μετατίθεται για τις 10:30 σε ολόκληρη την Αττική, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι οι «οι πολίτες που είχαν ραντεβού για εμβολιασμό από τις 08:00 έως τις 10:30 θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους».

Εχθές, οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, παρά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, κατέγραψαν ρεκόρ ημέρας, σύμφωνα με τον γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Όπως τόνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, η συντριπτική πλειοψηφία που φτάνει το 90% προσήλθαν στο ραντεβού. Παρά τις δύσκολες συνθήκες εμβολιάστηκαν 25.000 άνθρωποι και ο συνολικός αριθμός ξεπέρασε τους 550.000. «Όσοι δεν προσήλθαν σήμερα, θα πρέπει να τα επαναπρογραμματίσουν» ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Παράλληλα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, είπε πως άμεσα ξεκινά ο εμβολιασμός των ασθενών υψηλού κινδύνου με πολύ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ανεξαρτήτως ηλικίας.