Ο Δήμος Αθηναίων δίπλα στους άστεγους με δράσεις υποστήριξης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Δήμος Αθηναίων δίπλα στους άστεγους με δράσεις υποστήριξης
Ήδη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, οι ομάδες streetwork του Κ.Υ.Α.Δ.Α. πραγματοποίησαν 530 επιτόπιες παρεμβάσεις σε άστεγους στο δρόμο.

Στο πλευρό των άστεγων και άπορων πολιτών της Αθήνας στέκεται εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών και πανδημίας, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Οι επιτόπιες παρεμβάσεις των ομάδων streetwork συνεχίζονται απρόσκοπτα και μάλιστα εντατικοποιούνται τις ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με χαρτογράφηση των αναγκών των ανθρώπων που διαβιούν στους δρόμους και προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης και προϊόντων που θα τους ανακουφίσουν.

Με τις ομάδες κοινωνικών λειτουργών, οι οποίες δίνουν καθημερινά το παρόν στα πάρκα, στις πλατείες, έξω από σταθμούς ΜΜΜ, σε εγκαταλελειμμένα ακίνητα και όποια άλλη περιοχή έχουν υποδείξει συμπολίτες μας ότι υπάρχουν άστεγοι, αλλά και στα γνωστά στις κοινωνικές υπηρεσίες σημεία, απλώνεται ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας. Στηρίζονται έτσι έμπρακτα οι πολίτες που ζουν σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού και δημιουργούνται συνθήκες αξιοπρέπειας και συνοχής.

Ήδη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, οι ομάδες streetwork του Κ.Υ.Α.Δ.Α. πραγματοποίησαν 530 επιτόπιες παρεμβάσεις σε άστεγους στο δρόμο και στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι να συνεχίσει να ισχυροποιεί το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, ώστε να καλυφθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη.

Στη διάρκεια αυτών των παρεμβάσεων, οι άνθρωποι του Κ.Υ.Α.Δ.Α. διανέμουν έτοιμα, συσκευασμένα, πλήρη γεύματα κρύο νερό και ό,τι άλλο έχουν ανάγκη όσοι βρίσκονται στον δρόμο (ρούχα, παπούτσια κ.ά.). Παράλληλα, αφιερώνουν χρόνο συνομιλώντας μαζί τους, αφουγκράζονται τις ανάγκες τους και προσπαθούν να τους κατευθύνουν και να τους βοηθήσουν στις κινήσεις που πρέπει να κάνουν για να σταματήσουν να ζουν στο πεζοδρόμιο.

Τους ενημερώνουν ότι μπορούν να απευθυνθούν στον Ξενώνα Τοξικοεξαρτημένων του Δήμου Αθηναίων (αν πρόκειται για χρήστες) ή στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, όπου λειτουργεί μεταξύ άλλων και Υπνωτήριο. Εκεί οι άστεγοι της πόλης, μπορούν όχι μόνο να βρουν ένα κρεβάτι για να περάσουν το βράδυ, αλλά να κάνουν μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους και να λάβουν ψυχοκοινωνική στήριξη από τους αρμόδιους επιστήμονες.

«Η ανθρωπιά και η πρόνοια δεν έχουν διακοπές. Αντιθέτως, ο Δήμος των Αθηναίων, εντατικοποιεί τη δουλειά του γι αυτές τις ομάδες του πληθυσμού με δεδομένες τις καιρικές και τις κοινωνικές συνθήκες. Είναι δουλειά που έχει αρχή αλλά όχι τέλος. Αυτή είναι η αλλαγή που γίνεται στον τρόπο που λειτουργεί ο Δήμος. Είναι σε όλη την πόλη, 24 ώρες, κάθε μέρα, δίπλα σε όλους όσοι τον χρειάζονται», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.