Κορονοϊός: 97 νέα κρούσματα και δύο νεκροί από την προηγούμενη Πέμπτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: 97 νέα κρούσματα και δύο νεκροί από την προηγούμενη Πέμπτη
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

97 νέα κρούσματα του κορονοϊού εμφανίστηκαν στη χώρα μας, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης του ΕΟΔΥ, την Πέμπτη 4 Ιουνίου.

Μέσα σε τέσσερις ημέρες τα κρούσματα σημείωσαν κατακόρυφη αύξηση, γεγονός που σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, καθώς υπάρχουν μικρές διάσπαρτες εστίες κρουσμάτων σχεδόν παντού.

Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 690 κρούσματα (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1735 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. Τέσσερις (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διασπορά και οι πηγές μετάδοσης που αναπτύσσονται σε διάφορες περιοχές προκαλούν προβληματισμό στις Αρχές και μέσα στο καλοκαίρι θα λαμβάνονται έκτακτες αποφάσεις ακόμη και για τοπικά lockdown. Ήδη στον δήμο Μύκης (ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης), σε διάφορα χωριά εντοπίζονται σποραδικά κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που προβληματίζει τους επιστήμονες.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 182 θανάτους συνολικά στη χώρα. 55 (30.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επιστρέφει η καθημερινή ενημέρωση

Καθημερινή πλέον θα είναι η έκθεση του ΕΟΔΥ για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Από σήμερα, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά το απόγευμα Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε άτυπη ενημέρωση του.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΡΤ, τα νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο είναι εννέα. Πέντε προέρχονται από το εξωτερικό (ΗΠΑ και Τσεχία) και τέσσερα από ψυχιατρική δομή στην Τρίπολη, από την Κοζάνη και από τη Θήβα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider