Αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των συναρμόδιων υπουργείων και του Ελληνικού Δημοσίου, κατέθεσε το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης.

Οι επιχειρηματίες στον κλάδο της εστίασης ζητούν την ακύρωση του νόμου σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύτηκε η χρήση καπνού, χωρίς να προβλέπεται η δυνατότητα εξαίρεσης οποιουδήποτε καταστήματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΚΕΔΙ, «το Σωματείο έχει ως σκοπό την προάσπιση των εν γένει συμφερόντων των ιδιοκτητών επιχειρήσεων εστίασης». Οι λόγοι για τους οποίους γίνεται η αίτηση ακύρωσης, έχουν να κάνουν σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με παράβαση του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της εν γένει επαγγελματικής ελευθερίας, με παράβαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με τα προστατευόμενα δικαιώματα καθώς και με παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με το ύψος των επιβληθέντων προστίμων.

«Μπλόκο» στις «λέσχες καπνιστών» από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Ενστάσεις για τις λέσχες καπνιστών έχει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η οποία τις χαρακτήρισε «νομικό μόρφωμα».

Ο αντικαπνιστικός νόμος δεν επιτρέπει τη λειτουργία σε «λέσχες καπνιστών» ωστόσο υπάρχουν «παραθυράκια». Η πρώτη λέσχη καπνιστών δημιουργήθηκε στην Κομοτηνή από το 2015, όπως ανέφερε ο Ηλίας Καλλιώρας στην ΕΡΤ.