Αλ Γκορ: Κρίσιμο το 2017 για τη σωτηρία του πλανήτη

Τάσος Οικονόμου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλ Γκορ: Κρίσιμο το 2017 για τη σωτηρία του πλανήτη

O Αλ Γκορ από την κεντρική σκηνή, στην τελευταία ομιλία της διοργάνωσης, απηύθυνε δραματική έκκληση για τη σωτηρία του πλανήτη. Νωρίτερα, ο αστροναύτης, Paolo Nespoli, έστειλε το δικό του μήνυμα από το Διάστημα στους συμμετέχοντες στο Web Summit 2017 στη Λισαβόνα.

Το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του αστροναύτη ήρθε απευθείας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και τον... ουρανό, για τον οποίο μίλησε με ζοφερά λόγια ο Αλ Γκορ: «Βγαίνοντας έξω από δω και βλέποντας αυτόν τον πανέμορφο ουρανό νομίζουμε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί για πάντα. Κοιτώντας όμως τις φωτογραφίες της Γης που μας στέλνουν οι αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βλέπουμε αυτό το λεπτό κέλυφος που προστατεύει την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας να γίνεται όλο και πιο εύθραυστο. Το πιο ευάλωτο τμήμα της φύσης είναι η ατμόσφαιρα».

Όπως τόνισε ο κ. Γκορ, σε όλα τα σημαντικά ντιμπέιτ, για όλα τα μεγάλα ζητήματα έρχεται η κρίσιμη στιγμή όπου οι φιλονικίες και οι αντιπαραθέσεις μένουν πίσω και αυτό που εξετάζεται είναι ποια θέση είναι σωστή και ποια λάθος. «Σε αυτό το σημείο είμαστε τώρα. Σας ζητώ λοιπόν σε όλους όσοι βρίσκεστε εδώ να στρατευτείτε μαζί μου. Προσπαθώ να βρω εκείνα τα λόγια τα οποία ξεκινούν απευθείας από την καρδιά μου με σκοπό να αγγίξουν τη δική σας. Πιστέψτε με, σε 10 χρόνια από τώρα θα κοιτάτε πίσω στο σήμερα και θα λέτε ότι τα πράγματα ήταν πολύ πιο σοβαρά από ότι πιστεύαμε τότε και οι ευκαιρίες που είχαμε πολύ περισσότερες από εκείνες που πιστεύαμε. Αυτή είναι η στιγμή στην οποία βρισκόμαστε. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας, την εμπλοκή σας με πάθος. Υπάρχουν άνθρωποι που απελπίζονται γιατί θεωρούν ότι μπορεί να έχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία στη διάθεσή μας, αλλά δεν υπάρχει η θέληση για να σωθούμε. Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι η θέληση για τη σωτηρία είναι από μόνη της μία ανανεώσιμη πηγή».

Λίγο πριν, ο Ιταλός αστροναύτης Paolo Nespoli έστειλε το δικό του μήνυμα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στους παρευρισκόμενους του Web Summit. Το μήνυμα του Nespoli μεταδόθηκε κατά της διάρκεια της συζήτησης, «Εξερευνώντας νέα όρια: Διάστημα, Τεχνητή Νοημοσύνη και το μέλλον», στο οποίο συμμετείχαν ο Nuno Sebastiao, CEO του Feedzai και ο πρώην αστροναύτης της NASA, Mike Massimino.

Στο Web Summit, του οποίου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη, συμμετείχαν 59.115 άτομα από 170 χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider