Αυτές είναι οι καλύτερες πισίνες του κόσμου (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτές είναι οι καλύτερες πισίνες του κόσμου (pics)

Το καλοκαίρι όλοι θέλουμε να βρισκόμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στη θάλασσα. Τις περισσότερες φορές τίποτα δεν προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση και δροσιά από μια βουτιά στα παγωμένα (ή μη) νερά μια θάλασσας! Αυτές οι πισίνες όμως κλέβουν την παράσταση! Πολυτελείς, με εξαιρετικό design, σε ξεχωριστές τοποθεσίες, τραβάνε το βλέμμα σου και σε κάνουν να θέλεις να βουτήξεις!

1. Σχεδιασμένη από τους Fran Silvestre Arquitectos, αυτή η πισίνα είναι λες και βρίσκεται χτισμένη στο γκρεμό και είναι μέρος μιας πολυτελούς κατοικίας στο Κάλπε, στη βόρεια Ισπανία.





2. Γνωστή ως «νερό μέσα στο νερό», η πισίνα στο Grand Hotel Tremezzo, δίνει στους επισκέπτες της την ψευδαίσθηση ότι κολυμπούν στη Λίμνη Κόμο, χωρίς να χρειάζεται βυθιστούν στα -πολύ παγωμένα- νερά της!

3. Η πισίνα αυτή βρίσκεται στον έβδομο όροφο στο Berkeley Hotel στο Λονδίνο και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Spencer Fung. Τα πλακάκια που χρησιμοποιήθηκαν, δίνουν την αίσθηση ότι κολυμπάει κανείς κάπου στη Μεσόγειο.



4. Αυτή η πισίνα στο Σάουθ Μπάκινχαμσιρ ήταν κάποτε ιδιόκτητο ακίνητο της οικογένειας Astor και συνδέεται με ένα από τα πιο διαβόητα πολιτικά σκάνδαλα του 20ου αιώνα.

5. Και μόνο το γεγονός ότι είναι κόκκινη, την κάνει ξεχωριστή! Αυτή η παραθαλάσσια πισίνα είναι αξιοθέατο του The Library, ενός ξενοδοχείου στην Ταϊλάνδη. Αν και το νερό μοιάζει κόκκινο, είναι οφθαλμαπάτη που δημιουργείται από μια μίξη πορτοκαλί, κίτρινων και πορφυρών ψηφιδωτών πλακιδίων.





6. Αυτό που κάνει αυτή την πισίνα μοναδική είναι ότι είναι κυριολεκτικά σκαλισμένη στον βράχο στο Hotel Santa Caterina.





7. Έχει -δικαίως- ψηφιστεί αρκετές φορές ως η καλύτερη πισίνα του κόσμου! Βρίσκεται στο Μπαλί, και ο πρωτοποριακός σχεδιασμός της, δίνει την αίσθηση σε όσους κολυμπούν ότι μπορούν να αγγίξουν τις κορυφές των δέντρων του τροπικού δάσους.





8. Αυτή η πισίνα βρίσκεται στην Αντίμπ της νοτιοανατολικής Γαλλίας και έγινε διάσημη, χάρη σε μια φωτογραφία του 1976, τραβηγμένη από τον Slim Aarons, τον Αμερικανό φωτογράφο, γνωστό για τα πορτρέτα διασημοτήτων.





9. Όταν ο Pablo Picasso επισκέφτηκε τον χορογράφο Antonio Ruiz Soler στη βίλα του στη Μαρμπέλα, το 1961, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του ζωγραφίζοντας και υπογράφοντας την πισίνα του σπιτιού. Από τότε, η Villa Martinete έχει ανακαινιστεί και είναι διαθέσιμη για ενοικίαση, αλλά μεταγενέστεροι ιδιοκτήτες έχουν, πολύ σοφά, διατηρήσει την πισίνα του Picasso.





10. Όλες οι πισίνες υπερχείλισης, δηλαδή οι πισίνες χωρίς εμφανή όρια, είναι στην ουσία οφθαλμαπάτες, αλλά αυτή εδώ το παρακάνει! Στον 57ο όροφο στο Marina Sands Hotel στη Σιγκαπούρη, έχεις την αίσθηση ότι κολυμπάς εκεί που ενώνεται ο ουρανός με τη θάλασσα!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider