Γάλλος στρατηγός: Η χώρα να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο «να χάσει τα παιδιά της»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γάλλος στρατηγός: Η χώρα να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο «να χάσει τα παιδιά της»
Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι «μία χώρα που δεν είναι σε θέση να αμυνθεί θα κληθεί να υποταχθεί» και ότι «μία χώρα που δεν το αντιλαμβάνεται αυτό είναι μία αδύναμη χώρα».

Πολιτικό σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία η αναφορά, σε συνέδριο Δημάρχων, του επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Φαμπιέν Μαντόν, ότι θα πρέπει η χώρα να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο «να χάσει τα παιδιά της».

Ο Γάλλος στρατηγός, μιλώντας για την κρίση με την Ρωσία και απευθυνόμενος στους Γάλλους δημάρχους, τους κάλεσε στις επικοινωνίες τους με τους δημότες τους να κάνουν λόγο για την «ψυχική δύναμη» που απαιτείται ούτως ώστε αν απαιτηθεί «να αποδεχθούν οι Γάλλοι να υποφέρουν για να προστατεύσουν αυτό που είναι». Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν ποικίλες πολιτικές αντιδράσεις, των οποίων κοινός τόπος ήταν ότι ο Γάλλος στρατηγός υπερέβη τον ρόλο του. Θέλοντας να καταλαγιάσει αυτές τις αντιδράσεις εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου δήλωσε σήμερα ότι ο στρατηγός Φαμπιέν Μαντόν αναφερόταν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, οι οποίες είναι «τα παιδιά του Έθνους».

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι «μία χώρα που δεν είναι σε θέση να αμυνθεί θα κληθεί να υποταχθεί» και ότι «μία χώρα που δεν το αντιλαμβάνεται αυτό είναι μία αδύναμη χώρα». Μέσα σε αυτό το κλίμα η γαλλική κυβέρνηση εξέδωσε σήμερα μία ανακοίνωση με την οποία καλεί τους Γάλλους να είναι πάντα έτοιμοι για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρίσεων, είτε πολεμικών, είτε φυσικών καταστροφών, είτε οικολογικών, είτε υγειονομικών κ.λπ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ειδικότερα με ποιον τρόπο θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι οι πολίτες για να επιβιώσουν τις πρώτες 72 ώρες μίας μεγάλης κρίσης. Συγκεκριμένα οι αρμόδιες αρχές συνιστούν να υπάρχει σε κάθε σπίτι ένα κουτί με τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης, όπως φάρμακα, τρόφιμα, είδη υγιεινής, ραδιόφωνο, μπαταρίες, νερό κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Επιστροφή ενοικίου: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν θα λάβουν την ενίσχυση

Έρχονται 50.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2026

Ανατροπή με τις ασφαλιστικές εισφορές - Πόσο αυξάνονται από 1/1/2026 - Αναλυτικοί πίνακες

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider