Μουντιάλ 2026: Οικονομική «ένεση» 3,3 δισ. δολαρίων για Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μουντιάλ 2026: Οικονομική «ένεση» 3,3 δισ. δολαρίων για Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ
Οι αγώνες του παγκόσμιου κυπέλλου 2026, ενδεχομένως να είναι οι πιο πολυπληθείς στην ιστορία της FIFA.

Έσοδα ύψους 3,3 δισ. δολαρίων εκτιμούν οι αρχές της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ πως θα προκύψουν στην περιοχή από την φιλοξενία του Μουντιάλ 2026 (FIFA World Cup).

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οκτώ αγώνες στο στάδιο Metlife του Νιου Τζέρσεϊ, συμπεριλαμβανομένου του τελικού στις 19 Ιουλίου 2026, που αναμένεται να προσελκύσουν πάνω από 1,2 εκατ. φιλάθλους και τουρίστες, σύμφωνα με εκτίμηση τοπικού φορέα της Νέας Υόρκης υπεύθυνου για τη διοργάνωση των αγώνων.

Η διοργάνωση αναμένεται να συμβάλει με 1,3 δισ. δολάρια στην τοπική οικονομία, ενώ οι επισκέπτες εκτιμάται ότι θα ξοδέψουν 1,7 δισ. δολάρια σε δαπάνες διαμονής, μεταφοράς και ψυχαγωγίας.

Επιπλέον, οι αγώνες του παγκόσμιου κυπέλλου 2026, ενδεχομένως να είναι οι πιο πολυπληθείς στην ιστορία της FIFA. Περίπου 6 εκατ. φίλαθλοι από όλο τον κόσμο αναμένεται να παρακολουθήσουν τους 104 αγώνες σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό. Στις ΗΠΑ, εκτός από τη Νέα Υόρκη, αγώνες θα διεξαχθούν και σε πόλεις όπως η Βοστώνη, το Ντάλας, το Κάνσας Σίτι, η Φιλαδέλφεια και το Λος Άντζελες.

«Πρόκειται για μία ευκαιρία που θα δημιουργήσει μόνιμο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο στην Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ. Από ρεκόρ στον τουρισμό και παγκόσμια προβολή, έως τοπικές επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας, αυτό το τουρνουά θα βοηθήσει να χτίσουμε το μέλλον της περιοχής», δήλωσε ο Alex Lasry, διευθύνων σύμβουλος της Επιτροπής Υποδοχής.

Σημειώνεται ότι πρόκειται να δημιουργηθούν πάνω από 26.000 θέσεις εργασίας και στις δύο πολιτείες για την υποστήριξη των αγώνων. Από την άλλη, η φιλοξενία των αγώνων θα αποφέρει επίσης περίπου 432 εκατ. δολάρια σε κρατικά και τοπικά φορολογικά έσοδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πιερρακάκης: Μηδενίζονται οι χρεώσεις για συναλλαγές στα ΑΤΜ - Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις

Ακίνητα: «Λίφτινγκ» στην πληρωμή ενοικίων μέσω τραπεζών – Aσφαλιστική δικλείδα για να μην χάνουν την έκπτωση φόρου οι ιδιοκτήτες

Έρχεται μεγάλος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 145 μόνιμες θέσεις στο ΥΠΕΞ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider