DW: Με καθυστερήσεις 1 στα 3 τρένα στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
DW: Με καθυστερήσεις 1 στα 3 τρένα στη Γερμανία
Γερμανία / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Παρά το γεγονός ότι «σημειώνεται πρόοδος στην ανακαίνιση των υποδομών, η κατάστασή τους είναι χειρότερη από την αναμενόμενη. Αυτό σημαίνει ότι κάποια εργοτάξια κρίνονται απαραίτητα από τη μια στιγμή στην άλλη και ότι οι εργασίες γίνονται παράλληλα με τη λειτουργία των σιδηροδρομικών γραμμών. Κατά συνέπεια, οι αρνητικές επιπτώσεις γίνονται αισθητές στους επιβάτες».

Πάνω από το ένα τρίτο των τρένων μεγάλων αποστάσεων των γερμανικών σιδηροδρόμων δεν ήταν στην ώρα του το πρώτο εξάμηνο του 2025. Η Deutsche Bahn δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο που η ίδια έθεσε για το τρέχον έτος. «Το πρώτο εξάμηνο αναμένεται να κλείσει με αξιοπιστία 64% περίπου», δηλώνει ο επικεφαλής των σιδηροδρόμων Ρίχαρντ Λουτς σε συνέντευξη στο dpa, αναφερόμενος στην ασυνέπεια των αμαξοστοιχιών InterCity Express, Intercity και Eurocity.

Οι δημόσιοι γερμανικοί σιδηρόδρομοι θεωρούν ότι οι συρμοί είναι στην ώρα τους, αν καταγράψουν καθυστέρηση μέχρι 05:59 λεπτά. Από έξι λεπτά και πάνω, ένα τρένο εμφανίζεται στις στατιστικές ως καθυστερημένο. Πέρυσι, τα τρένα μεγάλων αποστάσεων ήταν τόσο ασυνεπή, όσο ποτέ άλλοτε εδώ και δεκαετίες. Μόλις πρόσφατα ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Μεταφορών Πάτρικ Σνίντερ μιλώντας στο dpa παραδέχθηκε ότι ο γερμανικός σιδηρόδρομος δεν είναι ούτε αξιόπιστος, ούτε συνεπής.

Για φέτος η Deutsche Bahn είχε θέσει ως στόχο από 65% μέχρι 70% ως προς την ακρίβεια των τρένων μεγάλων αποστάσεων. Ο επικεφαλής των σιδηροδρόμων επιμένει σε αυτόν τον στόχο. «Δεν βρισκόμαστε και τόσο μακριά από τον στόχο που θέσαμε έτσι ώστε να παραιτηθούμε από την επίτευξή του». Περίπου το 80% των καθυστερήσεων των συρμών αποδίδεται στην κακή κατάσταση των υποδομών. Σύμφωνα με τον Ρίχαρντ Λουτς, «η κατάσταση αυτή οφείλεται στις παλιές υποδομές, αλλά και την υπερφόρτωση του δικτύου σε πολλές διαδρομές».

Παρά το γεγονός ότι «σημειώνεται πρόοδος στην ανακαίνιση των υποδομών, η κατάστασή τους είναι χειρότερη από την αναμενόμενη. Αυτό σημαίνει ότι κάποια εργοτάξια κρίνονται απαραίτητα από τη μια στιγμή στην άλλη και ότι οι εργασίες γίνονται παράλληλα με τη λειτουργία των σιδηροδρομικών γραμμών. Κατά συνέπεια, οι αρνητικές επιπτώσεις γίνονται αισθητές στους επιβάτες».

Παρά τις καθυστερήσεις, ο επικεφαλής της Deutsche Bahn διαπιστώνει ότι οι επιβάτες παραμένουν πιστοί στον σιδηρόδρομο. «Οι επιβάτες δηλώνουν σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι και η ζήτηση είναι υψηλότερη από πέρυσι». Ο Ρίχαρντ Λουτς εκτιμά ότι οι επιβάτες έχουν κατανόηση για τις καθυστερήσεις πολλών τρένων μεγάλων αποστάσεων: «Είναι σαφές σε όλους ότι δεν είναι εφικτή η ανακαίνιση των υποδομών από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά και ότι για πολλές δεκαετίες δεν υπήρχαν τα απαραίτητα χρήματα».

Πηγή: Deutsche Welle (DW)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και του e-ΕΦΚΑ - Δείτε τις λίστες

Εργασιακό νομοσχέδιο: Fast track προσλήψεις, ευέλικτη διευθέτηση χρόνου εργασίας - Όλες οι αλλαγές, τι ισχύει με τις άδειες

Χατζηδάκης: Νέοι πόροι 8 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία μέχρι το 2032 – Όσο «μισό Ταμείο Ανάκαμψης»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider