ΠΟΥ: Από εμβοές υποφέρει ο επικεφαλής του μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό στην Υεμένη

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΠΟΥ: Από εμβοές υποφέρει ο επικεφαλής του μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό στην Υεμένη
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους πάσχει από εμβοές από τότε που εκείνος και η ομάδα του βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Υεμένη, είπε σήμερα ο ίδιος.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους πάσχει από εμβοές από τότε που εκείνος και η ομάδα του βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Υεμένη, είπε σήμερα ο ίδιος.

«Είμαι καλά, όμως έχω εκδηλώσει εμβοές (βουητό στα αυτιά μου) από την ισχυρή έκρηξη. Ελπίζω να είναι προσωρινό», έγραψε ο 59χρονος Τέντρος σε ανάρτησή του στο Χ μετά την επιστροφή του στη Γενεύη.

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδισε το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά την περασμένη Πέμπτη, ενώ η ομάδα του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στην πτήση της, έπειτα από συνομιλίες στην πόλη.

Σύμφωνα με τον Τέντρος, ένα από τα μέλη του πληρώματος τραυματίστηκε και ο πύργος ελέγχου, η αίθουσα αναχωρήσεων και ο διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης υπέστησαν ζημιές.

Η αντιπροσωπεία του ΠΟΥ βρισκόταν στην Υεμένη για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών.

«Γνωρίζαμε ότι αυτή η αποστολή θα ήταν επικίνδυνη», έγραψε ο Τέντρος, προσθέτοντας ότι πήγαν εκεί για τους συναδέλφους τους στον ΟΗΕ, που κρατούνται από τους αντάρτες Χούθι από το 2021.

Οι «εποικοδομητικές» συνομιλίες διακόπτονταν, αναβάλλονταν ή ματαιώνονταν αρκετές φορές λόγω πτήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σύμφωνα με τον Τέντρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Επίδομα 750 ευρώ για 170.000 εργαζόμενους και ανέργους: Άνοιξαν οι αιτήσεις - Άμεση η πληρωμή

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση - Μέχρι τις 21 Ιουλίου η νέα προθεσμία

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες ελέγχονται - Από «κόσκινο» οι καταθέσεις, τα ακίνητα, ακόμη και οι λογαριασμοί ρεύματος

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider