Δίκη Folli Follie: Ενοχή για Δημήτρη, Τζώρτζη και Καίτη Κουτσολιούτσου - Αθώοι για εγκληματική οργάνωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δίκη Folli Follie: Ενοχή για Δημήτρη, Τζώρτζη και Καίτη Κουτσολιούτσου - Αθώοι για εγκληματική οργάνωση
Το δικαστήριο από τους συνολικά έντεκα κατηγορουμένους έκρινε αθώους από κάθε κατηγορία τους έξι.

Την απόφασή του επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων, ανακοίνωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που επί σειρά μηνών δικάζει το μεγάλο «σκάνδαλο της Folli Follie» με την αλλοίωση των οικονομικών δεδομένων της εταιρίας.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχα και τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου για κατηγορίες που αφορούν την «ωραιοποίηση» των ισολογισμών, την επίδρασή τους στην χρηματιστηριακή αγορά, αλλά και για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την ομόφωνη κρίση του δικαστηρίου η δράση των κατηγορουμένων δεν συνιστά εγκληματική οργάνωση και έτσι τόσο η οικογένεια Κουτσολιούτσου όσο και οι συγκατηγορούμενοί τους κηρύχθηκαν αθώοι για αυτή την κατηγορία.

Το δικαστήριο από τους συνολικά έντεκα κατηγορουμένους έκρινε αθώους από κάθε κατηγορία τους έξι.

Η απόφαση για τον ιδρυτή της Folli Follie, την σύζυγο και τον γιο του είναι η εξής:

Το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού αλλά και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Για την Καίτη Κουτσολιούτσου το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή της κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνέργεια σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η κατηγορούμενη κρίθηκε αντίθετα αθώα για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της αυτουργίας σε πλαστογραφία. Αντίθετα κρίθηκε ένοχος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη συνεργάτη της Folli Follie κατά μεταβολή της κατηγορίας, για συνέργεια σε πλαστογραφία, για συνέργεια σε απάτη από κοινού, συνέργεια σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Επίσης έκρινε ένοχο, καταζητούμενο, υψηλόβαθμο στέλεχος του ασιατικού κλάδου του ομίλου, για πλαστογραφία, άμεση συνέργεια σε απάτη, άμεση συνέργεια στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη σε όλα τα σκέλη της. Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με τις αγορεύσεις συνηγόρων επί των ελαφρυντικών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παπαστεργίου για MyCoast: Σήμερα έγιναν 8.911 καταγγελίες για παρανομίες στις παραλίες

Μητσοτάκης: Λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια - Η ακρίβεια έκανε ζημιά

Σκυλακάκης: Οι τιμές ρεύματος του Ιουλίου θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider