Streaming: Πόσοι Έλληνες βλέπουν τηλεόραση online

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Streaming: Πόσοι Έλληνες βλέπουν τηλεόραση online
Το 65% των κατοίκων Ευρωπαϊκή Ένωση έκαναν streaming τηλεοπτικών προγραμμάτων ή βίντεο το 2022 σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Το 65% των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προτίμησαν να δουν τηλεοπτικά προγράμματα ή βίντεο μέσω streaming το 2022 σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Στις 24 από τις 27 χώρες της ΕΕ, περισσότερα από τα μισά άτομα ηλικίας 16-74 ετών χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο για να παρακολουθήσουν σε streaming τηλεόραση ή βίντεο. Η Φινλανδία κατείχε το υψηλότερο μερίδιο με 93%, ακολουθούμενη από την Ολλανδία (90%) και τη Δανία (89%).

H Ελλάδα βρίσκεται στη μέση της λίστας με 57%, η Σλοβακία με 50%, η Βουλγαρία με 40%, ενώ χαμηλότερα βρίσκεται η Ρουμανία με 34%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το streaming, παρατηρείται ένα «χάσμα γενεών» εντός της ΕΕ. Το 2022 το online streaming ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους, με το 86% των ατόμων ηλικίας 16 έως 24 ετών και το 81% των ατόμων ηλικίας 25 έως 34 ετών να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για streaming τηλεόρασης ή βίντεο.

Αντίθετα, όσο αυξάνεται η ηλικία, παρατηρήθηκε μείωση στον αριθμό των ατόμων που ασχολούνταν με το online streaming. Μεταξύ των ατόμων ηλικίας 55 έως 64 ετών, το 52% χρησιμοποίησε το διαδίκτυο για streaming, ενώ μόνο το 33% των ατόμων ηλικίας 65 έως 74 ετών συνηθίζει το streaming.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σκέψεις Μακρόν για μεταφορά της τελετής έναρξης στο Σταντ ντε Φρανς

Oxfam: Οι εισοδηματικές ανισότητες αυξάνονται στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ

Μπορέλ: Η Μέση Ανατολή στο χείλος του γκρεμού, απαραίτητη η αποκλιμάκωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider