Ο Αμπράμοβιτς έχασε την προσφυγή σε βάρος των κυρώσεων της ΕΕ - «Δεν επωφελήθηκα από τον πόλεμο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Αμπράμοβιτς έχασε την προσφυγή σε βάρος των κυρώσεων της ΕΕ - «Δεν επωφελήθηκα από τον πόλεμο»
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αρνήθηκε ότι επωφελήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά την απόφαση δικαστηρίου της ΕΕ την Τετάρτη να επικυρώσει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αρνήθηκε ότι επωφελήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά την απόφαση δικαστηρίου της ΕΕ την Τετάρτη να επικυρώσει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο. Στην απόφασή του για νομική αμφισβήτηση των κυρώσεων, το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ ανέφερε ότι ο Αμπράμοβιτς ήταν ο πλειοψηφικός μέτοχος του μεγάλου ομίλου χάλυβα και εξόρυξης Evraz, ο οποίος παρέχει μια «σημαντική πηγή εσόδων» στη ρωσική κυβέρνηση.

«Το Γενικό Δικαστήριο απορρίπτει την προσφυγή του κ. Αμπράμοβιτς, επιβεβαιώνοντας έτσι τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί εναντίον του», ανέφερε στην απόφασή του το δικαστήριο της ΕΕ. «Πράγματι το Συμβούλιο δεν έσφαλε στην αξιολόγησή του, όταν αποφάσισε να περιλάβει και στη συνέχεια να διατηρήσει το όνομα του κ. Αμπράμοβιτς στους εν λόγω καταλόγους, υπό το φως του ρόλου του στον όμιλο Evraz και, ιδιαίτερα, στη μητρική εταιρεία του» τονίζει η απόφαση.

Ο Αμπράμοβιτς «δεν έχει την ικανότητα να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων οποιασδήποτε κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, και δεν επωφελήθηκε σε καμία περίπτωση από τον πόλεμο», ανέφεραν οι εκπρόσωποί του στο Reuters. «Παρόλο που είμαστε απογοητευμένοι με τη σημερινή απόφαση, καλωσορίζουμε το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν υιοθέτησε αρκετά επιχειρήματα που παρουσιάσθηκαν από το Συμβούλιο της ΕΕ και δεν τα περιέλαβε ως βάση για τη διατήρηση των κυρώσεων» επισημαίνει η δήλωση.

Αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τα ρωσικά στρατεύματα το Φεβρουάριο του 2022 να εισβάλουν στην Ουκρανία, η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε ρώσους αξιωματούχους και σε ρώσους επιχειρηματίες, όπως ο Αμπράμοβιτς, ενώ πάγωσε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Αμπράμοβιτς προσέφυγε στα δικαστήρια κατά των κυρώσεων αυτών.

Το δικαστήριο απέρριψε επίσης τη διεκδίκηση του Αμπράμοβιτς για αποζημίωση, αφού ζητούσε 1 εκατομμύριο ευρώ για βλάβη που υπέστη η φήμη του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Νέο διάγγελμα Μακρόν για το μεταναστευτικό μετά τη χθεσινή έγκριση από την Εθνοσυνέλευση

Πούτιν: «Αυστηρή» απάντηση σε ξένες ειδικές υπηρεσίες που αποσταθεροποιούν τη χώρα βοηθώντας την Ουκρανία

Η Μαλαισία απαγορεύει λόγω Γάζας τον ελλιμενισμό ισραηλινών φορτηγών πλοίων στα λιμάνια της

gazzetta
gazzetta reader insider insider