Χαμάς: Πάνω από 10.000 οι νεκροί στη Γάζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμάς: Πάνω από 10.000 οι νεκροί στη Γάζα
Τουλάχιστον 10.022 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και 4.104 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πυρά από τις 7 Οκτωβρίου στην Λωρίδα της Γάζας , ανακοίνωσε το υπό την Χαμάς υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Τουλάχιστον 10.022 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και 4.104 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πυρά από τις 7 Οκτωβρίου στην Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπό την Χαμάς υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Άγριες μάχες μαίνονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, που ο ισραηλινός στρατός διαβεβαιώνει πως έκοψε στα δύο, καθώς έχει σκοπό να «αφανίσει» το κέντρο διοίκησης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, αψηφώντας τις ολοένα πιο πιεστικές εκκλήσεις να κηρυχθεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός.

«Πλήττουμε τη Χαμάς και προωθούμαστε, οχυρό το οχυρό, ακολουθώντας το σχέδιό μας, στο πλαίσιο συστηματικής προσπάθειας για να καταστρέψουμε τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς», δήλωσε ο Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN χθες Κυριακή το βράδυ.

Οι διευθυντές των κυριότερων υπηρεσιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε μια σπάνια κοινή ανακοίνωσή τους εκφράζουν αγανάκτηση για τον απολογισμό των θυμάτων στις τάξεις των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και ζητούν «άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» στον πόλεμο του Ισραήλ και της Χαμάς.

«Εδώ και σχεδόν έναν μήνα, ο κόσμος παρακολουθεί την κατάσταση που εκτυλίσσεται στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη με σοκ και φρίκη καθώς αυξάνεται εκθετικά ο αριθμός των χαμένων και ρημαγμένων ζωών», αναφέρει το κείμενο.

Οι ηγέτες 18 υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων της UNICEF, του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στηλίτευσαν τον ολοένα βαρύτερο απολογισμό των θυμάτων του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς, έναυσμα του οποίου ήταν η επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός από το αεροδρόμιο της Άγκυρας, τονίζοντας ότι «γνωρίζουμε τις ανησυχίες εδώ. Στη Γάζα, βλέπουμε το τρομερό κόστος. Βλέπουμε το κόστος των αθώων πολιτών. Είμαστε σε επαφή με τους Ισραηλινούς. Έχουμε μιλήσει για βήματα που μπορούν να μειώσουν τις απώλειες αμάχων».

«Το γεγονός ότι η σύγκρουση δεν επεκτάθηκε στην περιοχή αποτελεί επίσης επιτυχία». τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπλίνκεν, σημειώνοντας ότι έγιναν σημαντικές συνομιλίες με τις χώρες της περιοχής για τη δημιουργία συνθηκών δικαιοσύνης και ειρήνης.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των ομήρων, το οποίο χαρακτήρισε κρίσιμο, λέγοντας «επικεντρωνόμαστε έντονα σε αυτό».

«Ήμασταν ξεκάθαροι όσον αφορά την εξτρεμιστική βία. Οι Ισραηλινοί έχουν δώσει υποσχέσεις, θα παρακολουθούμε στενά», κατέληξε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπλίνκεν για τη Μ. Ανατολή: Τι είπε ο πρωθυπουργός στον Αμερικανό ΥΠΕΞ

ΕΕ: Αυξάνει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα με ακόμα 25 εκατ. ευρώ

Υπόγειους στόχους της Χαμάς ετοιμάζονται να πλήξουν οι ισραηλινές δυνάμεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider