Βουλγαρία: Τερματίζουν τις διαδηλώσεις οι καλλιεργητές σιτηρών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουλγαρία: Τερματίζουν τις διαδηλώσεις οι καλλιεργητές σιτηρών
Τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας προκάλεσε η άρση απαγόρευσης από το βουλγαρικό κοινοβούλιο στις 14 Σεπτεμβρίου των εισαγωγών ουκρανικών τροφίμων.

Οι καλλιεργητές σιτηρών και οι μεταποιητές γεωργικών προϊόντων τελείωσαν τις διήμερες πανεθνικές διαδηλώσεις τους. Τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας προκάλεσε η άρση απαγόρευσης από το βουλγαρικό κοινοβούλιο στις 14 Σεπτεμβρίου των εισαγωγών ουκρανικών τροφίμων.

Η επιτροπή πρωτοβουλίας των πανεθνικών διαμαρτυριών από τους αγρότες πραγματοποιεί συνάντηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης στο υπουργικό συμβούλιο. Οι αγρότες πιέζουν για δύο ημερομηνίες στη συμφωνία με την κυβέρνηση για να την υπογράψουν.

Νωρίτερα σήμερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει δείξει πώς θα συνεχίσει να εργάζεται στο μέλλον -- "αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις που μπορεί να εκπληρώσει και αναζητώντας τις καλύτερες λύσεις στα προβλήματα μέσω διαπραγματεύσεων". Όπως δήλωσε, οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο πρέπει να έχουν τη μορφή εγγράφων, τα οποία θα υπογράψουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ώστε να είναι σαφές ποιος θα τις εφαρμόσει.

Ο Ντένκοφ δήλωσε επίσης ότι κατά την κυβερνητική συνεδρίαση, το υπουργικό συμβούλιο παρείχε άλλα 63 εκατομμύρια λέβα για τους αγρότες. Οι διαδικασίες για να παραληφθούν οι πόροι θα διευκολυνθούν, ώστε να χρήματα να φθάσουν στους αγρότες το συντομότερο δυνατό. Το υπουργικό συμβούλιο εργάζεται επίσης για την επίλυση του θέματος των εισαγωγών ηλίανθου από την Ουκρανία. Δεν θα υπάρξουν εισαγωγές ηλίανθου από την Ουκρανία, εκτός αν η ποσότητα ρυθμίζεται με ποσόστωση, υπογράμμισε ο Ντένκοφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider