Ν. Φιλαδέλφεια: Ξύλινη τάβλα με καρφιά και ίχνη αίματος στο οπλοστάσιο των χούλιγκαν – «Τρομάζουν» τα νέα στοιχεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ν. Φιλαδέλφεια: Ξύλινη τάβλα με καρφιά και ίχνη αίματος στο οπλοστάσιο των χούλιγκαν – «Τρομάζουν» τα νέα στοιχεία
Σοκάρει το οπλοστάσιο των χούλιγκανς στην Αθήνα - Αποκαλυπτική νέα δικογραφία για τα λάθη της ΕΛΑΣ. Το χρονικό της δολοφονίας του άτυχου 29χρονου.

Τα ευρήματα στο πεδίο μάχης της μοιραίας νύχτας στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, περιγράφονται σε έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται σχετικά, οι ελληνικές Αρχές αιτήθηκαν μέσω του Εθνικού Γραφείου Ποδοσφαίρου (NFIP) στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές της Κροατίας και της Γαλλίας να πληροφορηθούν για τις προθέσεις των φιλοξενούμενων φιλάθλων και τυχόν μετακίνησή τους προς την Ελλάδα.

Το Εθνικό Γραφείο Ποδοσφαίρου της Κροατίας επεσήμανε πως 150 – 200 οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό είχαν πρόθεση να προσέλθουν στην Ελλάδα εκμεταλλευόμενοι την αδελφοποίησή τους με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, με σκοπό να αποπειραθούν να εξασφαλίσουν εισιτήρια για τον αγώνα ΑΕΚ – Ντιναμό.

Οι ελληνικές Αρχές επιβεβαίωσαν, βάσει δικών τους πληροφοριών, ότι «ικανός αριθμός» οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό σχεδίαζε να μεταβεί στην Αθήνα. Κάποιοι από αυτούς θα κετέλυαν σε Airbnb και άλλοι θα φιλοξενούνταν στις σπίτια οπαδών του Παναθηναϊκού και στα γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ επί της Λ. Αλεξάνδρας αρ. 115.

Το χρονικό της συμπλοκής

Σύμφωνα με τα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ.: «Περί ώρα 22:55, από τη ΣΤΑ.ΣΥ, υπήρξε ενημέρωση για 100 περίπου άτομα με κουκούλες και αντικείμενα, τα οποία εισήλθαν σε συρμό από τον σταθμό ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ» με κατεύθυνση τον Πειραιά, ενώ επί της οδού Νερατζιωτίσσης στο σταθμό ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ» εντοπίσθηκαν σταθμευμένα τα οχήματα με τις Κροατικές πινακίδες που αναζητούνταν».

Τα άτομα αποβιβάσθηκαν στον σταθμό «ΠΕΡΙΣΣΟΣ», ενώ ταυτόχρονα οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ που είχαν συγκεντρωθεί στο γήπεδο, άρχισαν να κινούνται εξωτερικά και περιμετρικά του γηπέδου προς τις οδούς Πατριάρχου Κωνσταντίνου-Κιουταχείας και Λεύκης.

Στο σημείο ξέσπασε άγρια συμπλοκή και σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών από την Κροατία και των οπαδών της ΑΕΚ, με εκατέρωθεν ρίψεις φωτοβολίδων, αντικειμένων όπως αυτοσχέδια ρόπαλα, τεμάχια από πέτρες και κάθε είδους αντικείμενα πρόσφορα για επίθεση, καθώς και με ρίψεις Αυτοσχέδιων Εμπρηστικών Μηχανισμών (Α.Ε.Μ).

Τα πειστήρια

Κατόπιν της συμπλοκής πέριξ του γηπέδου, «αστυνομικές δυνάμεις ακολούθησαν ομάδα ατόμων που συμμετείχε στη συμπλοκή». Κατάφεραν να ακινητοποιήσουν σε χώρο μακριά του γηπέδου κατηγορούμενους, ένας από τους οποίους είναι «γνωστός οργανωμένος οπαδός της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Ακόμη, όπως αναφέρεται, «στο σημείο που έλαβαν χώρα οι ανωτέρω πράξεις και συγκεκριμένα εξωτερικά του γηπέδου OPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τα κάτωθι αντικείμενα ως πειστήρια»:

  • Μία ιατρική μάσκα μίας χρήσης μαύρου χρώματος με εμφανή ίχνη αίματος,
  • Μία μπλούζα μαύρη με λευκή στάμπα
  • Τρεις ενεργοποιημένες φωτοβολίδες με την ένδειξη Torch Verde Green
  • Μία γυάλινη φιάλη καφέ χρώματος με την ένδειξη Kaiser χωρητικότητας 500 ml
  • Μία διάφανη γυάλινη φιάλη με την ένδειξη Corona χωρητικότητας 355 ml
  • Ένα ζεύγος επικαλαμίδες λευκού χρώματος με την ένδειξη pro-pad
  • Ένα τζόκεϊ μαύρου χρώματος με πλαστική επένδυση στο εσωτερικό του
  • Ένα αθλητικό παπούτσι χρώματος μαύρου μάρκας admiral
  • Ένα αθλητικό παπούτσι χρώματος μαύρου μάρκας reebok
  • Ένα αθλητικό παπούτσι χρώματος μαύρου μάρκας New Balance
  • Ένας αναδιπλούμενος σουγιάς χρώματος μαύρο, συνολικού μήκος 20 cm και μήκος λάμας 9 cm
  • Ένας αναδιπλούμενος σουγιάς χρώματος μαύρο, συνολικού μήκος 17 cm και μήκος λάμας 8 cm
  • Ένα κομμάτι ξύλο μήκους 52 cm το οποίο φέρει κηλίδα αίματος και στο οποίο είναι καρφωμένο έτερο κομμάτι ξύλου μήκους 20,5 cm
  • Μία ξύλινη τάβλα μήκους 120 cm και πλάτους 10 cm, η οποία φέρει καρφιά και κηλίδες αίματος
  • Τρία ξύλινα κοντάρια μήκους 83 cm, εκ των οποίων τα 2 φέρουν κηλίδες αίματος».

3 Ανακριτές στην κύρια έρευνα - Ξεκινούν οι απολογίες των 105 κατηγορουμένων

Παράλληλα, τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, θα διενεργήσουν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση, η δικογραφία της οποίας είναι ογκωδέστατη.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση για την οποία σήμερα ασκήθηκε ποινική δίωξη στους συνολικά 105 κατηγορούμενους ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια. Μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστοφόρου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ την Ανακρίτρια λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης την 25η Τακτική Ανακρίτρια θα επικουρούν ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα.

Έτσι και προκειμένου οι απολογίες των κατηγορουμένων να ολοκληρωθούν εντός του χρόνου που ορίζεται από το νόμο οι δικαστικοί λειτουργοί που ορίστηκαν θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τις εξηγήσεις των κατηγορουμένων ανά ομάδες. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, σε βάρος των χούλιγκαν ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν είναι:

  1. Ανθρωποκτονία από πρόθεση
  2. Κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχεία από εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ
  3. Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
  4. Έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.

Τα πλημμελήματα:

  1. Διατάραξη κοινής ειρήνης
  2. Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα
  3. Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  4. Βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικο νόμο)
  5. Παράνομη οπλοφορία
  6. Οπλοχρησία
  7. Κατοχή φωτοβολίδων

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των δικαστικών αρχών

Οι έρευνες κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις. Οι αρχές, έχουν κατασχέσει όλα τα κινητά των συλληφθέντων και τα εξετάζουν για πιθανό αποδεικτικό υλικό.

Παράλληλα, εξετάζεται το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα φονικά εργαλεία, στα κοντάρια, τα μεταλλικά αντικείμενα και τα ξύλινα ρόπαλα, στην προσπάθεια ταυτοποίησης με το γενετικό υλικό των δραστών.

Επιπρόσθετα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. «χτενίζουν» την περιοχή των αιματηρών επεισοδίων για συλλογή οπτικοακουστικού υλικού, ώστε να μπορέσουν οι διωκτικές αρχές να προσωποποιήσουν τις ευθύνες των δραστών. Η δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν προσωποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον τακτικών ανακριτών.

Δεν έχει βρεθεί το φονικό αντικείμενο

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να δόθηκε το χαριστικό πλήγμα στο βραγχίονα στον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ, δεν έχει επί του παρόντος κατασχεθεί από τις αρχές. Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί και έχουν κατασχεθεί άλλα μαχαίρια τα οποία επίσης εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές αρχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αχτσιόγλου για N. Φιλαδέλφεια: Φιάσκο και επιχειρησιακή κατάρρευση με ευθύνη της ΝΔ

ΕΛΑΣ για Ν. Φιλαδέλφεια: 15 με 20 άτομα θα εξεταστούν για τα αίτια της τραγωδίας

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για τη Ν. Φιλαδέλφεια: «Εξαφανισμένος ενώ η χώρα συγκλονίζεται από την άγρια δολοφονία»

gazzetta
gazzetta reader insider insider