Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο όπλων, 2 δισ. δολαρίων, στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο όπλων, 2 δισ. δολαρίων, στην Ουκρανία
Το πακέτο υποστήριξης θα συμπεριλάβει ιδίως πυρομαχικά για την αντιαεροπορική άμυνα.

Τελευταία ενημέρωση: 09:39

Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναμένεται να ανακοινώσει, πιθανόν ακόμη και σήμερα, νέο πακέτο όπλων και πυρομαχικών προοριζόμενο για τον στρατό της Ουκρανίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Τα χρήματα, τα οποία θα χορηγηθούν στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για τη Βοήθεια Ασφάλειας της Ουκρανίας (USAI), θα χρηματοδοτήσουν την αγορά εκτοξευτών και πυραύλων Hawk και δύο τύπων προηγμένων πυραύλων αεράμυνας Patriot.

Ο ένας ΠΎΡΑΥΛΟς είναι ο Patriot Advanced Capability Missile-3, ή Pac-3, που κατασκευάζεται από την Lockheed Martin. Ο άλλος ονομάζεται Guidance Enhanced Missile, ή GEM-T, που κατασκευάζεται από την Raytheon Technologies και όπως αναφέρει «παρέχει βελτιωμένη ικανότητα να νικήσει τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους κρουζ ή εχθρικά αεροσκάφη συμπληρωματικά με τον πύραυλο PAC-3».

Η επικείμενη ανακοίνωση θα γίνει την ώρα που στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η πρωτοβουλία της USAI θα βασιστεί σε προηγούμενες προσπάθειες για την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας κατά της ρωσικής εισβολής. Το πρόγραμμα πληρώνει για συμβόλαια με ημερομηνίες παράδοσης μήνες ή και χρόνια μακριά για την ενίσχυση των μακροπρόθεσμων αναγκών ασφάλειας του έθνους, όχι για άμεση χρήση στο πεδίο της μάχης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο ουκρανικός στρατός διαψεύδει τα περί «αντεπίθεσης»

Μπλίνκεν: Δεν ζητάμε από κανένα να επιλέξει μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider