Βραζιλία: Ο πρόεδρος Λούλα αποκάλυψε ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ' του ζήτησε να "ασχοληθεί με την Αμαζονία"

Newsroom
Μοιράσου το
Βραζιλία: Ο πρόεδρος Λούλα αποκάλυψε ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ' του ζήτησε να "ασχοληθεί με την Αμαζονία"
Ο Λούλα και ο Βρετανός μονάρχης συναντήθηκαν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το βράδυ της Παρασκευής, την παραμονή της στέψης του Καρόλου.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα αποκάλυψε το Σάββατο ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ', θερμός υποστηρικτής της προστασίας του περιβάλλοντος, του ζήτησε προσωπικά να "ασχοληθεί με την περιοχή του Αμαζονίου".

Ο Λούλα και ο μονάρχης συναντήθηκαν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το βράδυ της Παρασκευής, την παραμονή της στέψης του Καρόλου.

"Το πρώτο πράγμα που μου είπε ο βασιλιάς, είναι ότι θα πρέπει να ασχοληθώ με την Αμαζονία. Εγώ του απάντησα: 'χρειάζομαι βοήθεια'", εξήγησε ο πρόεδρος της Βραζιλίας στην οποία βρίσκεται περισσότερο από το 60% του μεγαλύτερου τροπικού δάσους του πλανήτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο.

Την Παρασκευή, στο τέλος μιας συνάντησης μεταξύ του Λούλα και του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, η Βρετανία δεσμεύτηκε να πληρώσει 80 εκατομμύρια στερλίνες (σχεδόν 92 εκατομμύρια ευρώ) στο Ταμείο για την Αμαζονία, που δημιουργήθηκε το 2008 για την προστασία του δάσους, και του οποίου η Νορβηγία είναι ο κύριος χρηματοδότης.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος κάλεσε το Σάββατο τις ανεπτυγμένες χώρες "να πάρουν πολύ σοβαρά" το θέμα του κλίματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider