Σε τιμή-ρεκόρ για ηλεκτρονική δημοπρασία πουλήθηκε ένα ρολόι Patek Philippe

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε τιμή-ρεκόρ για ηλεκτρονική δημοπρασία πουλήθηκε ένα ρολόι Patek Philippe
Ένα σπάνιο ρολόι Patek Philippe πωλήθηκε αντί 5,8 εκατ. δολαρίων στο Χονγκ Κονγκ, στην υψηλότερη τιμή που έχει καταβληθεί ποτέ για ρολόι σε ηλεκτρονική δημοπρασία.

Ένα σπάνιο ρολόι Patek Philippe πωλήθηκε αντί 5,8 εκατ. δολαρίων στο Χονγκ Κονγκ, στην υψηλότερη τιμή που έχει καταβληθεί ποτέ για ρολόι σε ηλεκτρονική δημοπρασία.

Το ρολόι Patek Philippe «Sky Moon Tourbillon», με μπλε χειροποίητο καντράν από σμάλτο και λευκόχρυση χειροποίητη σκαλιστή θήκη, έπιασε 45,45 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ την Τρίτη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο οίκος δημοπρασιών Christie's.

Η τιμή δείχνει ότι οι συλλέκτες εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για σπάνια ρολόγια παρά την τραπεζική κρίση που έχει ξεσπάσει. Τα ακριβά ρολόγια είναι μια αγαπημένη πολυτελής σπατάλη των τραπεζιτών που χρησιμοποιούν τη ρευστότητα από τα ετήσια μπόνους, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκονται αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση μετά την επείγουσα εξαγορά της Credit Suisse Group από την ανταγωνίστρια UBS Group και την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Το ρολόι Patek Philippe, με αριθμό αναφοράς 6002G-001, πωλήθηκε αρχικά στη Γενεύη το 2015 και θεωρείται από τα πιο πολύπλοκα ρολόγια στον κόσμο. Διαθέτει 12 complications, ή ειδικές λειτουργίες μέσα στο μηχανισμό του, συμπεριλαμβανομένου ενός αέναου ημερολογίου με αναδρομική ένδειξη ημερομηνίας.

Οι τιμές της δευτερογενούς αγοράς και των δημοπρασιών για ορισμένα από τα πιο δημοφιλή ρολόγια πολυτελείας που κατασκευάζονται από ελβετικές μάρκες, από τη Rolex έως την Patek και την Audemars Piguet, εκτοξεύτηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022. Ωστόσο, υποχώρησαν απότομα καθώς τα επιτόκια άρχισαν να αυξάνονται και τα κρυπτονομίσματα άρχισαν να καταρρέουν.

«Εξακολουθεί να υπάρχει μια εξαιρετικά ζωντανή αγορά ρολογιών σε όλο τον κόσμο, όπως αποδεικνύεται και από τις μεγάλες προσφορές που υποβλήθηκαν από όλο τον πλανήτη σε αυτή την πώληση», σχολίασε ο Alexandre Bigler, αντιπρόεδρος και επικεφαλής ρολογιών του Christie's Asia Pacific.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Και ο Στεφ Κάρι με το δικό του ουίσκι μπαίνει στο χορό των αθλητών που φτιάχνουν ποτά

gazzetta
gazzetta reader insider insider