Φινλανδία: Δίνει το ok για εξαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φινλανδία: Δίνει το ok για εξαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία
Η επανέναρξη των αδειών εξαγωγής εξοπλισμού ήταν ένας από τους όρους που είχε θέσει η Άγκυρα για να δώσει το «πράσινο φως» για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Η Φινλανδία χορήγησε άδεια εξαγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας, αίροντας την αναστολή που είχε επιβληθεί από το Ελσίνκι από το φθινόπωρο του 2019 λόγω τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.

Σημειώνεται ότι η επανέναρξη αυτών των αδειών εξαγωγής εξοπλισμού ήταν ένας από τους όρους που είχε θέσει η Άγκυρα στη Φινλανδία και τη Σουηδία για να δώσει το «πράσινο φως» για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Η Στοκχόλμη είχε προβεί σε παρόμοιο βήμα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και του e-ΕΦΚΑ - Δείτε τις λίστες

Εργασιακό νομοσχέδιο: Fast track προσλήψεις, ευέλικτη διευθέτηση χρόνου εργασίας - Όλες οι αλλαγές, τι ισχύει με τις άδειες

Χατζηδάκης: Νέοι πόροι 8 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία μέχρι το 2032 – Όσο «μισό Ταμείο Ανάκαμψης»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider