Ρωσία: Κατηγορεί την Ουκρανία πως «έσπασε» την εκεχειρία με βομβαρδισμούς του Ντονέτσκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Κατηγορεί την Ουκρανία πως «έσπασε» την εκεχειρία με βομβαρδισμούς του Ντονέτσκ
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις τηρούν την κατάπαυση του πυρός των 36 ωρών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις τηρούν την κατάπαυση του πυρός των 36 ωρών που διατάχθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, ενώ κατηγόρησε την Ουκρανία ότι βομβαρδίζει στρατιωτικές θέσεις των Ρώσων.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, το οποίο επικαλείται το γραφείο Τύπου της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στο «Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού Θεμάτων που σχετίζονται με τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία», οι πρώτοι βομβαρδισμοί στην περιοχή «έπεσαν» στις 12:00 ώρα Μόσχας, όταν και ξεκίνησε η εκεχειρία που κήρυξε ο Πούτιν. Από εκείνη την ώρα μέχρι και τις 1 το μεσημέρι έχουν σημειωθεί τρεις βομβαρδισμοί στην περιοχή, με τις ουκρανικές δυνάμεις να βάλλουν τις θέσεις των Ρώσων, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της αυτοανακηρυγμένης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» με πυροβόλα 155 χιλιοστών, που προμηθεύτηκαν από το ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λουκασένκο: Επίσκεψη σε Ρώσους στρατιώτες που σταθμεύουν στη Λευκορωσία

Ουκρανία: Ξεκίνησε σήμερα η εκεχειρία που εξήγγειλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

gazzetta
gazzetta reader insider insider