ΗΠΑ: Ιρανοί στην Χερσώνα βοήθησαν τους Ρώσους στις επιθέσεις με drones κατά της Ουκρανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ιρανοί στην Χερσώνα βοήθησαν τους Ρώσους στις επιθέσεις με drones κατά της Ουκρανίας
Ιρανοί στρατιωτικοί βρέθηκαν στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας, παρέχοντας υποστήριξη στις ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) κατά της Ουκρανίας, υποστήριξαν σήμερα οι εκπρόσωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις και του Λευκού Οίκου.

Ιρανοί στρατιωτικοί βρέθηκαν στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας, παρέχοντας υποστήριξη στις ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) κατά της Ουκρανίας, υποστήριξαν σήμερα οι εκπρόσωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις και του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι, επιβεβαιώνοντας προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Σύμφωνα με τον Κέρμπι, εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφαλείας, Ιρανοί ταξίδεψαν στην Κριμαία για να εκπαιδεύσουν τους Ρώσους στον χειρισμό των drones που χρησιμοποιήθηκαν σε πολλές από τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ουκρανία.

«Η Τεχεράνη εμπλέκεται πλέον άμεσα στο μέτωπο και με την προμήθεια όπλων που πλήττουν αμάχους και μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία», συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε πως «οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν με κάθε μέσο να αποκαλύψουν, να αποτρέψουν και να αντιμετωπίσουν την προμήθεια ιρανικού οπλισμού κατά του ουκρανικού λαού».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Συμμετείχε σε άσκηση με πραγματικά πυρά - Έριξε σαν ελεύθερος σκοπευτής

ΟΗΕ: Οι αβεβαιότητες γύρω από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά αυξάνουν τις τιμές

Λευκορωσία: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα με Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider