Το Ισραήλ διαμηνύει πως δεν θα παράσχει όπλα στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Ισραήλ διαμηνύει πως δεν θα παράσχει όπλα στην Ουκρανία
Η Ουκρανία έχει καλέσει στο παρελθόν το Ισραήλ να την υποστηρίξει απέναντι στη Ρωσία, ενώ οι ισραηλινές και οι ρωσικές αρχές διατηρούν στενές σχέσεις.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ επανέλαβε πως το Ισραήλ δεν θα παράσχει όπλα στην Ουκρανία, δύο ημέρες μετά από μια προειδοποίηση της Μόσχας.

«Η πολιτική μας για την Ουκρανία δεν θα αλλάξει. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη Δύση και να στεκόμαστε στο πλευρό της, δεν θα παράσχουμε συστήματα εξοπλισμών στην Ουκρανία», δήλωσε ο Γκαντς στη διάρκεια μιας ενημέρωσης των πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας επανέλαβε ωστόσο τη δέσμευση του Ισραήλ να συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία. «Το Ισραήλ έχει μία πολιτική υποστήριξης στην Ουκρανία μέσω της ανθρωπιστικής βοήθειας και της παράδοσης κρίσιμης σημασίας αμυντικού εξοπλισμού. Προβλέπω να εξετάσω και να εγκρίνω ένα σύνολο συμπληρωματικής βοήθειας όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε προχθές, Δευτέρα, το Ισραήλ να μην παραδώσει όπλα στην Ουκρανία λέγοντας πως κάτι τέτοιο «θα κατέστρεφε» τη σχέση με τη Ρωσία. «Το Ισραήλ μοιάζει έτοιμο να παραδώσει όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Είναι ένα πολύ απερίσκεπτο μέτρο. Θα καταστρέψει όλες τις διακρατικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας», εκτίμησε στον λογαριασμό του στην εφαρμογή Telegram.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν μέχρι τώρα περιορίσει τη συνεργασία τους με την Ουκρανία στην ανθρωπιστική βοήθεια και στις παραδόσεις μη φονικού υλικού προκειμένου να διαφυλάξουν τη σχέση τους με τη Μόσχα και έχουν γίνει επίσης καταφύγιο για τους αντιπάλους του Κρεμλίνου, ακόμη και ρωσικές διασημότητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις στο Ιράν για την αποστολή στρατιωτικών drones στη Ρωσία

Στρατιωτικός νόμος από τον Πούτιν στις τέσσερις προσαρτημένες περιοχές

Ζαπορίζια: «Παραμένουν αιχμάλωτοι» των Ρώσων 50 εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider