«Το Χέρι του Θεού»: Σε δημοπρασία η μπάλα από το ιστορικό ματς του Ντ. Μαραντόνα για 2,8 εκατ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Το Χέρι του Θεού»: Σε δημοπρασία η μπάλα από το ιστορικό ματς του Ντ. Μαραντόνα για 2,8 εκατ. δολάρια
Πωλείται από τον Τυνήσιο Αλί Μπιν Νασέρ, που ήταν ο διαιτητής του αγώνα και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις προσφορές του για την μπάλα από τις 28 Οκτωβρίου.

Η μπάλα που αποτέλεσε μέρος του θρύλου που δημιούργησε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο Μουντιάλ του 1986, στον προημιτελικό της διοργάνωσης μεταξύ της Αργεντινής και της Αγγλίας, βγαίνει σε δημοπρασία και αναμένεται να πουληθεί για τουλάχιστον 2,5 εκατ. στερλίνες (2,8 εκατ. δολάρια).

Όπως αναφέρει το Reuters, η μπάλα του αγώνα που νίκησε η Αργεντινή για να κατακτήσει στη συνέχεια το Μουντιάλ που έγινε στα γήπεδα του Μεξικού πωλείται από τον Τυνήσιο Αλί Μπιν Νασέρ, που ήταν ο διαιτητής του θρυλικού αγώνα. Η δημοπρασία θα γίνει από τον οίκο Graham Budd στις 16 Νοεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις προσφορές του για την μπάλα από τις 28 Οκτωβρίου.

Ο αγώνας έχει μείνει στην ποδοσφαιρική ιστορία γιατί ο Μαραντόνα σκόραρε με το χέρι σε μια διεκδικούμενη φάση με τον τερματοφύλακα των Άγγλων, Πίτερ Σίλτον, με το γκολ να μετρά κανονικά. Ο ίδιος ο Μαραντόνα είχε χαρακτηρίσει μετά το γκολ ως «Το Χέρι του Θεού».

Τέσσερα μετά από το εν λόγω γκολ, πέρασε σχεδόν τη μισή ομάδα των Άγγλων για να σημειώσει και δεύτερο γκολ, το οποίο θεωρείται ως το κορυφαίο γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ.

Υπενθυμίζεται πως η φανέλα που φόραγε ο Μαραντόνα στον αγώνα δημοπρατήθηκε για 7,14 εκατ. στερλίνες νωρίτερα το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η νέα τσάντα 1.800 δολαρίων της Balenciaga είναι μια σακούλα πατατάκια Lay's

Όταν ο Λούις Χάμιλτον φοράει την ψυχεδέλεια του Τακάσι Μουρακάμι

Οι παίκτες των eSports κερδίζουν περισσότερα κι απ' τους ποδοσφαιριστές

gazzetta
gazzetta reader insider insider