Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δεν θα ξεχάσουμε τη Σφαγή της Τριπολιτσάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δεν θα ξεχάσουμε τη Σφαγή της Τριπολιτσάς
Λάδι στη φωτιά των τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων ρίχνει εκ νέου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον δρόμο της έντασης στα ελληνοτουρκικά συνεχίζει να επιλέγει να βαδίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με εμπρηστικό tweet του αναφέρεται στην άλωση της Τριπολιτσάς, με αφορμή τη συμπλήρωση 201 ετών από το ιστορικό γεγονός.

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, κατά την οποία χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι δολοφονήθηκαν βάναυσα και βάρβαρα» τονίζει με προκλητική ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Άλωση της Τριπολιτσάς στη νεότερη ελληνική ιστορία αφορά την κατάληψη της πόλης της Τρίπολης στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, έξι μήνες μετά από την έναρξη της επανάστασης του 1821.

Με την άλωση της Τριπολιτσάς εδραιώθηκε η δυναμικής της Ελληνικής Επανάστασης, δεδομένου ότι έφερε την επικράτηση των Ελλήνων σε όλη την Πελοπόννησο, πλην ορισμένων φρουρίων. Η Οθωμανική αυτοκρατορία, μετά από την αποτυχημένη εκστρατεία του Μαχμούτ Πασά Δράμαλη, ο οποίος επιχείρησε την ανακατάληψη της Πελοποννήσου τον Ιούλιο του επομένου έτους, τελικά πέτυχε να ανακαταλάβει την πόλη της Τρίπολης τον Ιούνιο του 1825 με τον Ιμπραήμ Πασά, αποτέλεσμα το οποίο ανέτρεψε η κατοπινή Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Τσαβούσογλου: Το ελληνικό λόμπι ευθύνεται για τα F16 - Δεν δεχόμαστε όρους

Την πρόθεση της Τουρκίας να μην δεχτεί όρους για τα αμερικανικά F-16, επανέλαβε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αφήνοντας αιχμές και προς το «ελληνικό λόμπι».

«Δεν είναι δυνατόν να ισχύουν περιορισμοί από μέλος του NATO σε μέλος του ΝΑΤΟ» επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. «Αλλά λέμε επίσης στη διοίκηση και στις τεχνικές και στις πολιτικές διαπραγματεύσεις ότι δεν θα είμαστε σε μια συμφωνία που δένει τα χέρια μας. Λοιπόν, θα πάρουμε τα F-16. 'Χρησιμοποιήστε τα έτσι, χρησιμοποιήστε τα αλλιώς', 'δεν μπορείτε να κάνετε αυτό, δεν μπορεί να κάνετε το άλλο'... Δεν είναι αποδεκτό ένα μέλος του ΝΑΤΟ να επιβάλλει τέτοιο περιορισμό σε άλλο μέλος του ΝΑΤΟ» ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, εξαπέλυσε και νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως:

«Γνωρίζουμε ότι κάποια λόμπι εδώ, ειδικά μετά την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, κάποια λόμπι όπως το ελληνικό λόμπι και το αρμενικό λόμπι αντιτάχθηκαν σε αυτό. Γνωρίζουμε ότι προσπαθούν να το μπλοκάρουν. Αλλά αυτή τη στιγμή, είναι ένα αληθινό γεγονός ότι υπάρχουν λόμπι που υποστηρίζουν και την Τουρκία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Δεν υπάρχει όριο στις διώξεις στη Δυτική Θράκη - Τι είπε για ΗΠΑ και F-16

Μητσοτάκης στο CNN: Fake news και παράλογες κατηγορίες από την Τουρκία στο μεταναστευτικό

Βουλγαρία: Κατάσταση «μερικής έκτακτης ανάγκης» στα σύνορα με Τουρκία λόγω μεταναστευτικών ροών

gazzetta
gazzetta reader insider insider