Αυξάνεται κατά 50% το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα – Κατασκευάζονται σύγχρονες φοιτητικές εστίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνεται κατά 50% το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα – Κατασκευάζονται σύγχρονες φοιτητικές εστίες
Στα 1.500 ευρώ αυξάνεται το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα για τους φοιτητές των δημόσιων πανεπιστημίων και τους σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ.

Στα 1.500 ευρώ αυξάνεται το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα για τους φοιτητές των δημόσιων πανεπιστημίων και τους σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ με το μέτρο να έχει αναδρομική ισχύ αρχή γενομένης από το έτος 2021-2022, δηλαδή αυτό το φθινόπωρο όπου θα καταβληθεί το φοιτητικό επίδομα για την περσινή χρονιά θα είναι αυξημένο κατά 50%.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ανακοινώνοντας το πρωί της Πέμπτης τα σχετικά μέτρα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να δοθούν περαιτέρω κίνητρα για την αξιοποίηση των ακινήτων από περισσότερους φοιτητές, το επίδομα αυξάνεται στα 2.000 ευρώ στις περιπτώσεις φοιτητών που συγκατοικούν.

Δικαιούχοι του διευρυμένου επιδόματος είναι 50.000 φοιτητές και σπουδαστές και για την υλοποίηση του μέτρου, ο προϋπολογισμός του υπουργείου αυξάνεται κατά 25 εκατ. ευρώ φθάνοντας τα 75 εκατ. ευρώ για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα. Παράλληλα, θα υπάρξει ειδική πρόνοια για φοιτητές στα τρία ακριτικά πανεπιστήμια (Δημοκρίτειο, Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας) με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια και συγκεκριμένα με ανώτατο οικογενειακό εισόδημα τα 40.000 ευρώ.

Στο ίδιο πλαίσιο και για την ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων και των φοιτητών που ανήκουν σε χαμηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες θα δημιουργηθούν νέες φοιτητικές εστίες σε πέντε πανεπιστήμια της χώρας: Θράκη, Δυτ. Μακεδονία, Δυτ. Αττική και Κρήτη. Πρόκειται για τμήμα συνολικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την Ανώτατη εκπαίδευση με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που θα αφορούν στη δημιουργία υποδομών φιλοξενίας άνω των 8.150 κλινών με κόστος άνω των 540 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Σπίτι μου»: Δάνεια έως 150.000 ευρώ για νέους με επιτόκιο 1% - Πότε ξεκινάει το στεγαστικό πρόγραμμα

Εξοικονομώ για νέους: Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα, οι προϋποθέσεις ένταξης και οι παρεμβάσεις

Σκέρτσος: To στεγαστικό πρόγραμμα αφορά 137.000 πολίτες, θα έχει κόστος 1,8 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider