Βρετανία: Σε απεργία προχωρά το προσωπικό των πανεπιστημίων, λόγω μισθολογικών διαφορών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Σε απεργία προχωρά το προσωπικό των πανεπιστημίων, λόγω μισθολογικών διαφορών
Αυξάνεται η αναταραχή σε ολόκληρη τη Βρετανία, με τους υπάλληλους των σιδηροδρόμων, το υγειονομικό προσωπικό και τους νομικούς να απεργούν για να απαιτήσουν καλύτερες αμοιβές.

Χιλιάδες μέλη του προσωπικού των βρετανικών πανεπιστημίων ψήφισαν σήμερα να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, εξαιτίας μισθολογικών διαφορών, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο UNISON.

Σύμφωνα με το Reuters, υπάλληλοι καθαριότητας, διοικητικοί, προσωπικό τροφοδοσίας και υπάλληλοι ασφάλειας απεργούν έπειτα από την απόρριψη πρότασης για αύξηση 3% των μισθών από την Ένωση Εργοδοτών Πανεπιστημίων και Κολλεγίων.

«Αυτή η γελοιωδώς χαμηλή αύξηση δεν προσφέρει τίποτα για να απαλύνει τις οικονομικές πιέσεις που υφίστανται χιλιάδες μέλη του προσωπικού που αγωνίζεται», σημείωσε ο επικεφαλής για θέματα εκπαίδευσης του UNISON Μάικ Σορτ.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, στην απεργία θα συμμετάσχει το προσωπικό σε πάνω από 20 πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων από τέσσερα πανεπιστήμια της Σκωτίας, ένα στη Βόρεια Ιρλανδία και 17 στην Αγγλία. Τα ιδρύματα που εδρεύουν στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ, το Λιντς, το Μπαθ, το Μπέλφαστ, το Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη θα επηρεαστούν όλα, δήλωσε η Unison.

Η απεργιακή αυτή κινητοποίηση έρχεται να προστεθεί στην αυξανόμενη αναταραχή σε ολόκληρη τη Βρετανία, με τους υπάλληλους των σιδηροδρόμων, το υγειονομικό προσωπικό και τους νομικούς να απεργούν ή να σχεδιάζουν απεργίες για να απαιτήσουν καλύτερες αμοιβές και συνθήκες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lufthansa: Απεργούν οι πιλότοι στις 2 Σεπτεμβρίου - Ακυρώνονται σχεδόν όλες οι πτήσεις

Βρετανία - TSSA: Πανεθνική 24ωρη απεργία στο προσωπικό σιδηροδρόμων τον Σεπτέμβριο

Βρετανία: Σε λειτουργία το μεγαλύτερο παράκτιο αιολικό πάρκο του κόσμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider