Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια - Άνω των 61.000 οι εισακτέοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια - Άνω των 61.000 οι εισακτέοι
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, θέτοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.

Τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, που μπορούν πλέον να διαπιστώσουν αν κατάφεραν να «κατοχυρώσουν» μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου results.it.minedu.gov.gr, αφού πρώτα πληκτρολογήσουν:

  • Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και
  • τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο - Μητρώνυμο)

Αμέσως μετά, οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν τα αποτελέσματα και με SMS στο κινητό τους, δεδομένου ότι έχουν γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα των επιτυχόντων για τις βάσεις 2022 θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας.

Σημειώνεται, πως οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Άνω των 61.000 οι εισακτέοι

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, σε 61.682 ανέρχονται οι υποψήφιοι από τα γενικά και τα επαγγελματικά λύκεια που εισάγονται φέτος στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, καθώς και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

O συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή ανήλθε σε 73.405, εκ των οποίων 61.143 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 12.262 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ.

Σε ό,τι αφορά τα δημόσια ΙΕΚ, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων με οριστικοποιημένο παράλληλο μηχανογραφικό φέτος ανήλθε σε 20.432, εκ των οποίων 18.812 υποψήφιοι είναι απόφοιτοι Λυκείων σχολικού έτους 2021-2022, ενώ 1.620 είναι απόφοιτοι παλαιότερων ετών. Επίσης, 157 υποψήφιοι επιλέχθηκαν στην ειδική κατηγορία, ενώ 20.275 επιλέχθηκαν στη γενική κατηγορία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Προϋπολογισμός ρεκόρ 272 εκατ. ευρώ σε 44 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια από το Erasmus+

gazzetta
gazzetta reader insider insider