Πατουλης: Δικαίωση ΙΣΑ για ελεύθερη συμμετοχή ιατρών στην ΠΦΥ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πατουλης: Δικαίωση ΙΣΑ για ελεύθερη συμμετοχή ιατρών στην ΠΦΥ
Γιώργος Πατούλης
Δίδεται η δυνατότητα σε κάθε ιατρό που νόμιμα ασκεί το ελεύθερο ιατρικό επάγγελμα να συμβληθεί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Την ικανοποίησή του, για την υλοποίηση μετά από σειρά παρεμβάσεών του, ενός πάγιου αιτήματός που αφορά την ελεύθερη συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών, στο σύστημα του προσωπικού ιατρού, εκφράζει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ειδικότερα, φέρεται σήμερα προς ψήφιση ως τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή», διάταξη με την οποία δίδεται η δυνατότητα σε κάθε ιατρό που νόμιμα ασκεί το ελεύθερο ιατρικό επάγγελμα να συμβληθεί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ανεξάρτητα από το εαν συμβάλλεται ήδη ή αν ήδη λαμβάνει μηνιαίο μισθό ή μηνιαίες αποδοχές από φορείς του δημόσιου Τομέα.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επεσήμανε πως: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας ,για την αποδοχή από την πολιτική ηγεσία ενός πάγιου αιτήματος του ΙΣΑ που αφορά τη συμμετοχή όλων των ιατρών στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Διεκδικούμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες, με τη συμμετοχή όλου του υψηλά εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού της χώρας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τριήμερο «λουκέτο» σε διαγνωστικά εργαστήρια και πολυϊατρεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider