Κουλέμπα: Η ρωσική επιθετικότητα φταίει για τις τιμές των σιτηρών - «Μας κλέψανε 600.000 τόνους»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κουλέμπα: Η ρωσική επιθετικότητα φταίει για τις τιμές των σιτηρών - «Μας κλέψανε 600.000 τόνους»
Σύμφωνα με την ένωση των Ουκρανών παραγωγών γεωργικών προϊόντων UAC, η Ρωσία έχει κλέψει περίπου 600.000 τόνους σιτηρών από τα ουκρανικά εδάφη που κατέλαβε και προχώρησε στην εξαγωγή μιας ποσότητας.

H «ρωσική επιθετικότητα» είναι η αιτία πίσω από την εκρηκτική αύξηση στις τιμές των σιτηρών, που εγείρει τον κίνδυνο μιας επισιτιστικής κρίσης σε όλον τον κόσμο, και όχι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.

«Η πραγματική αιτία της κρίσης είναι η ρωσική επιθετικότητα, όχι οι κυρώσεις», υποστήριξε ο Ντμίτρο Κουλέμπα μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας είπε επίσης ότι έχει «καταρριφθεί» το ρωσικό αφήγημα, σύμφωνα με το οποίο η αιτία της επισιτιστικής κρίσης είναι οι κυρώσεις.

Σύμφωνα με την ένωση των Ουκρανών παραγωγών γεωργικών προϊόντων UAC, η Ρωσία έχει κλέψει περίπου 600.000 τόνους σιτηρών από τα ουκρανικά εδάφη που κατέλαβε και προχώρησε στην εξαγωγή μιας ποσότητας. Το Κίεβο θα ζητήσει από τη Ρωσία αποζημίωση, τόσο για την κλοπή της σοδειάς όσο και για την καταστροφή της περιουσίας των αγροτών, είπε ο αντιπρόεδρος της UAC, Ντένις Μαρτσούκ.

«Μέχρι σήμερα, περίπου 600.000 τόνοι έχουν κλαπεί από γεωργικές εταιρείες και μεταφέρθηκαν στο προσωρινά κατεχόμενο έδαφος της Κριμαίας και από εκεί σε λιμάνια, ιδίως σε αυτό της Σεβαστούπολης απ’ όπου φεύγουν πλοία για τη Μέση Ανατολή», είπε ο Μαρτσούκ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, περίπου 100.000 σιτηρών έχουν ήδη εξαχθεί με πλοία στη Συρία, με βάση στοιχεία που «κατέγραψαν οι ΗΠΑ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κουλέμπα: Κουραστήκαμε με τις «ειδικές λύσεις» για την ένταξη μας στην ΕΕ

Ουκρανία - Κουλέμπα: «Κρατήστε μας μία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ουκρανός πρεσβευτής: Καταγγέλλει ότι η Τουρκία αγοράζει από την Ρωσία «κλεμμένα» σιτηρά

gazzetta
gazzetta reader insider insider