Προβλήματα λόγω ισχυρών ανέμων - Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προβλήματα λόγω ισχυρών ανέμων - Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού
Συνολικά 157 κλήσεις σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία δέχτηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Τελευταία Ενημέρωση 09:55

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο της Γραμμής 1 του Μετρό. Τα δρομολόγια διεξάγονταν στο τμήμα Ταύρος - Κηφισιά, λόγω πτώσης δέντρων στο δίκτυο στο ύψος του Μοσχάτου και της Καλλιθέας.

Παράλληλα, μικροπροβλήματα κυρίως σε ορισμένες πορθμειακές γραμμές, έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τοπικά στα πελάγη τα 8, πρόσκαιρα στη θάλασσα Κυθήρων έως τα 9 μποφόρ.

Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένεται μικρή εξασθένηση. Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο για Μαρμάρι, ύστερα από απόφαση του πλοιάρχου. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Φανερωμένη Σαλαμίνας-Πάχη Μεγάρων και Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα. Με πρακτικό και κατόπιν απόφασης του πλοιάρχου εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Λευκίμμης-Κέρκυρας.

Ισχυροί άνεμοι πνέουν από το πρωί στον Πατραϊκό και τον Κορινθιακό Κόλπο, με αποτέλεσμα να έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα φέρι-μποτ που εκτελούν δρομολόγια στο πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου. Επίσης, σύμφωνα με τη «Γέφυρα ΑΕ», λόγω των ανέμων, ισχύουν περιορισμοί στην κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η διέλευση σε πεζούς, σε δίκυκλα, σε τροχόσπιτα και σε οχήματα χωρίς φορτίο με υψηλές πλευρές.

Συνολικά 157 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική

Συνολικά 157 κλήσεις σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία έχει δεχτεί από χθες στις 10 το βράδυ έως σήμερα στις 7 το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω της πρόσκαιρης επιδείνωσης του καιρού.

Αναλυτικά, στην Περιφέρεια Αττικής 133 κλήσεις και συγκεκριμένα:

* 11 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

* 94 κλήσεις για κοπές δέντρων

* 27 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων

* 1 κλήση για απεγκλωβισμό 5 οχημάτων λόγω υψηλής στάθμης υδάτων.

Στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας 12 κλήσεις για κοπές δέντρων

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 12 κλήσεις και συγκεκριμένα:

* 9 κλήσεις για κοπές δέντρων και

* 3 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένου

«Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, κυρίως στην Αττική όπου το καιρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε τις τελευταίες ώρες», σημειώνει η Πυροσβεστική.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ η Πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό 5 οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Σταμάτα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στη Λεωφόρο Σταμάτα στο ύψος της 25ης Μαρτίου είχαν ακινητοποιηθεί 5 οχήματα λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο βοήθησαν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους, ενώ στο σημείο παρέμειναν δυνάμεις σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν.

Το ψυχρό μέτωπο που επηρεάζει τη χώρα μας σήμερα, συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ιδιαίτερα στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Έως το ξημέρωμα της Πέμπτης οι ριπές των ανέμων στην Αττική ξεπέρασαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα (Πάρνηθα 111 χλμ/ώρα και Πεντέλη 106 χλμ/ώρα). Η μέγιστη ριπή ανέμου καταγράφηκε στην Παξιμάδα Καρύστου με 143 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Ισχυροί άνεμοι καταγράφηκαν επίσης σε Αντίκυρα, Μακρινίτσα Βόλου και Κάρυστο (από 98 χλμ/ώρα).

Σημειώνεται ότι, λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού που είχε εκδώσει η ΕΜΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε απευθύνει συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, σε εφαρμογή είχε τεθεί το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, είχαν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σώος εντοπίστηκε ο άνδρας που αγνοούνταν στην Εύβοια

Έδεσε στο λιμάνι της Χίου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος»