Τσαβούσογλου σε Μπλίνκεν: Απαιτείται ισορροπία στις πολιτικές των ΗΠΑ έναντι Ελλάδας και Τουρκίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσαβούσογλου σε Μπλίνκεν: Απαιτείται ισορροπία στις πολιτικές των ΗΠΑ έναντι Ελλάδας και Τουρκίας
«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να βρουν μια ισορροπία στις πολιτικές τους έναντι της Ελλάδας και της Τουρκίας», επισήμανε μιλώντας με τον Άντονι Μπλίνκεν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

To γεγονός πως «οι ΗΠΑ θα πρέπει να βρουν μια ισορροπία στις πολιτικές τους έναντι της Ελλάδας και της Τουρκίας», επισήμανε μιλώντας με τον Άντονι Μπλίνκεν ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανέφερε στο κ. Τσαβούσογλου πως οι ΗΠΑ θα μεταφέρουν τις ανησυχίες της Άγκυρας για την ασφάλειά της αναφορικά με τις υποψηφιότητες της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται πως κατά την διάρκεια της συνάντησης Τσαβούσογλου-Μπλίνκεν, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι η χώρα του έχει εύλογες ανησυχίες για την ασφάλειά της, λόγω της υποστήριξης, όπως είπε, που παρέχουν η Σουηδία και η Φινλανδία σε «τρομοκρατικές οργανώσεις». Για αυτό τον λόγο η Άγκυρα αντιτίθεται στην ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, εξήγησε.

«Η Άγκυρα κατανοεί τις ανησυχίες της Σουηδίας και της Φινλανδίας για την ασφάλειά τους, όμως θα πρέπει να απαντηθούν και οι ανησυχίες της Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσαβούσογλου: Εύλογες οι ανησυχίες για την ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας - Επιμένει στο «μπλόκο» η Τουρκία

Καλίν: Οι υποψηφιότητες Φινλανδίας-Σουηδίας θα προχωρήσουν μόνο εάν ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες μας

NATO: «Μπλόκο» σε ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας έβαλε η Άγκυρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider