Η σκιώδης κυβέρνηση της Μιανμάρ ζητεί όπλα από τη Δύση για να αντιμετωπίσει τη χούντα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η σκιώδης κυβέρνηση της Μιανμάρ ζητεί όπλα από τη Δύση για να αντιμετωπίσει τη χούντα
Η χούντα έχει χαρακτηρίσει την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας «τρομοκράτες».

Ο υπουργός Άμυνας της σκιώδους κυβέρνησης της Μιανμάρ ζήτησε διεθνή βοήθεια προκειμένου να εξοπλιστούν οι αντιστασιακές δυνάμεις που μάχονται κατά της στρατιωτικής χούντας, αντίστοιχη αυτής που δίνεται στους Ουκρανούς για να αντιμετωπίσουν τη ρωσική εισβολή.

Ο λαός της Ουκρανίας και οι φιλοδημοκρατικές πολιτοφυλακές της Μιανμάρ μάχονται για την ελευθερία και δίνουν τη ζωή τους, αλλά όσοι αντιμετωπίζουν τον καλά εξοπλισμένο στρατό της Μιανμάρ χρειάζονται κάτι περισσότερο από τη διεθνή αλληλεγγύη, δήλωσε ο Γι Μον, σκιώδης υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας.

«Η στάση της διεθνούς κοινότητας απέναντι στη Μιανμάρ είναι να της προσφέρει ηθική στήριξη, για την οποία είμαστε ευγνώμονες. Αλλά θα ήμασταν ακόμη περισσότερο ευγνώμονες αν λαμβάναμε και υλική στήριξη, όπως όπλα και χρηματοδότηση», πρόσθεσε.

«Με αυτή τη στήριξη θα μπορέσουμε να τερματίσουμε πιο γρήγορα την επανάσταση, περιορίζοντας τις απώλειες ανθρώπων και των περιουσιών τους», εκτίμησε.

Η Μιανμάρ έχει βυθιστεί σε κρίση μετά το πραξικόπημα που έγινε πέρυσι τον Φεβρουάριο, με τον ΟΗΕ να αναφέρει ότι περισσότεροι από 560.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις συγκρούσεις.

Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, μια συμμαχία οργανώσεων κατά της χούντας, κήρυξε «λαϊκό, αμυντικό πόλεμο» στην επαρχία πέρυσι σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τον στρατό να εδραιώσει την εξουσία του μετά την αιματηρή καταστολή των φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών.

Η χούντα έχει χαρακτηρίσει την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας «τρομοκράτες».

Οι πολιτοφυλακές έχουν ελαφρά όπλα, κυρίως τουφέκια και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, και είναι αντιμέτωποι με έναν καλά εξοπλισμένο στρατό, τον οποίο ο ΟΗΕ έχει κατηγορήσει ότι χρησιμοποιεί βαρέα όπλα και εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γενοκτονία σε βάρος των Ροχίνγκια από τον στρατό της Μιανμάρ, η επίσημη απόφαση των ΗΠΑ

ΟΗΕ: Οι τεκμηριωμένοι θάνατοι από την καταστολή στη Μιανμάρ υπερβαίνουν τους 1.500

gazzetta
gazzetta reader insider insider