Η ΕΕ τιμά την Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΕ τιμά την Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδοτεί έργα για την καταπολέμηση κάθε μορφής ανισότητας, διακρίσεων και μισαλλοδοξίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τιμά τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Ιντερφοβίας (IDAHOT), η οποία στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τις διακρίσεις και τη βία που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι, οι αμφιφυλόφιλοι, οι τρανς, τα μη δυϊκά ως προς το φύλο άτομα, οι ίντερσεξ και οι κουίρ (ΛΟΑΤΚΙ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, η Αντιπρόεδρος για θέματα Αξιών και Διαφάνειας κ. Βιέρα Γιούροβα, δήλωσε σχετικά: «Κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου επιβεβαιώνουμε την δέσμευσή μας απέναντι στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα τόσοι άνθρωποι και να αγωνιστούμε για μια Ένωση, στην οποία ο κάθε άνθρωπος μπορεί να είναι ο εαυτός του και να αγαπά όποιον ή όποια επιθυμεί».

Η Επίτροπος Ισότητας, κ. Χέλενα Ντάλι, προσέθεσε: «Η επιβεβαίωση της ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στο δίκαιο και τη δημόσια πολιτική διαφέρει σημαντικά στα διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ. Γι' αυτό, στη στρατηγική για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα καλούμε τις χώρες της ΕΕ να εγκρίνουν ειδικά ανά χώρα σχέδια δράσης για την καταπολέμηση των στερεοτύπων, των διακρίσεων και της βίας που υφίσταται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Συγχαίρω τις χώρες της ΕΕ που ηγήθηκαν της υποομάδας για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στο πλαίσιο της “Ομάδας υψηλού επιπέδου για την καταπολέμηση των διακρίσεων, την ισότητα και τη διαφορετικότητα”, για την έγκριση των κατευθυντήριων γραμμών για στρατηγικές και σχέδια δράσης ενίσχυσης της ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Εύχομαι να χρησιμοποιηθούν ευρέως για την ενίσχυση της χάραξης πολιτικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ σε όλη την ΕΕ.»

Όπως ανακοινώθηκε στη Στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ 2020-25, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδοτεί έργα για την καταπολέμηση κάθε μορφής ανισότητας, διακρίσεων και μισαλλοδοξίας, συμπεριλαμβανομένης της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Περίπου 270 εκατ. ευρώ δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας Alma 

gazzetta
gazzetta reader insider insider