Γκάγκα: Κάνουμε έργο στο ΕΣΥ που όμοιό του δεν έχει γίνει από τη δημιουργία του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γκάγκα: Κάνουμε έργο στο ΕΣΥ που όμοιό του δεν έχει γίνει από τη δημιουργία του
Η αναπλ. υπ. Υγείας από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ, προσέθεσε ότι το ΕΣΥ χρειάζεται αναβάθμιση, διότι σχεδιάστηκε πριν από 40 χρόνια.

Στο ΕΣΥ αναφέρθηκε εκτενώς η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στην ομιλία της στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Είπε ότι «μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, καταφέραμε να κάνουμε τομές στο σύστημα για τους πολίτες, όπως η άυλη συνταγογράφηση, η οργάνωση των εμβολιασμών, η σύσταση του ΟΔΙΠΥ, του οργανισμού που ελέγχει και διασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών των δομών υγείας, βελτιώνοντας, όπου χρειάζεται τις διαδικασίες».

Προσέθεσε ότι το ΕΣΥ χρειάζεται αναβάθμιση, διότι σχεδιάστηκε πριν από 40 χρόνια, όταν οι ανάγκες και οι δυνατότητες ήταν τελείως διαφορετικές και μεταξύ άλλων πρότεινε αλλαγές στη Θεώρηση, την Εκπαίδευση, και την Οργάνωση.

Αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο και σημείωσε, μεταξύ άλλων, την άυλη συνταγογράφηση, τα ηλεκτρονικά ραντεβού και πιστοποιητικά, τον προσωπικό ιατρό, τις συμβάσεις με παρόχους «που προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες». Προωθείται προς υλοποίηση, μεταξύ άλλων, η πιστοποίηση σε επείγουσα ιατρική για όλους τους διορισμένους σε ΤΕΠ, ΚΑΡΠΑ για όλους, ειδικότητες με αξιολόγηση και ανάλογα με τις ανάγκες στη χώρα. Επίσης, αναφέρθηκε στην οργάνωση, τον ψηφιακό φάκελο, περιληπτικό και πλήρη, στις εθελοντικές μετακινήσεις ιατρών το καλοκαίρι με λειτουργία περιφερειακών νοσοκομείων, στις <200 κλίνες σε τομείς και επείγοντα (MDT), ώστε να εξασφαλιστεί η συνεργατικότητα όλων των ειδικοτήτων, η εμπειρία των ιατρών και οι ποιοτικές υπηρεσίες.

Πρόκειται «για ένα έργο που όμοιό του δεν έχει γίνει στη χώρα από την ίδρυση του ΕΣΥ» είπε η κ. Γκάγκα προσθέτοντας ότι «θα προσφέρει την αναγκαία ασφάλεια και ικανοποίηση στους ασθενείς, το προσωπικό και όλους τους Έλληνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider