Φάουτσι για κορονοϊό: Τα εμβόλια δεν προσφέρουν μακροχρόνια προστασία από τη νόσο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φάουτσι για κορονοϊό: Τα εμβόλια δεν προσφέρουν μακροχρόνια προστασία από τη νόσο
Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία υποστήριξε πως είναι μάλλον απίθανο να εξαλειφθεί ο ιός στις ΗΠΑ εντελώς για σειρά λόγων.

Την άποψη πως τα εμβόλια με τεχνολογία mRNA κατά του κορονοϊού δεν προσφέρουν δια βίου ή μακροχρόνια προστασία από τη νόσο εξέφρασε ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία, Άντονι Φάουτσι.

Μιλώντας σε ιατρικό συνέδριο, ο ίδιος ανέφερε πως η διάρκεια των εμβολίων mRNA δεν είναι ούτε δια βίου ούτε μακροχρόνια.

Ακόμα, υποστήριξε πως είναι μάλλον απίθανο να εξαλειφθεί ο ιός στις ΗΠΑ εντελώς για σειρά λόγων, όπως η εξέλιξη των παραλλαγών και των μεταλλάξεων της νόσου.

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) θα συνεδριάσει τον Ιούνιο για να εξετάσει εάν θα επεκτείνει τη χρήση του εμβολίου των εταιρειών Pfizer και Moderna για την Covid-19 και στα μωρά από την ηλικία των 6 μηνών.

Η Moderna κατέθεσε την Πέμπτη το αίτημά της στην FDA, ζητώντας να εγκριθεί η χρήση του εμβολίου της για τα παιδιά από την ηλικία των 6 μηνών μέχρι 5 ετών. Αναμένεται ότι η Pfizer θα καταθέσει το δικό της αίτημα τον Ιούνιο, για ένα εμβόλιο που θα αφορά τα παιδιά ηλικίας 6 μηνών-4 ετών. Αυτή η ηλικιακή ομάδα είναι η τελευταία που δεν έχει εμβολιαστεί στις ΗΠΑ, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες.

Για να εγκριθούν τα εμβόλια οι ειδικοί θα πρέπει πρώτα να εξετάσουν τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών που θα υποβάλουν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Στη συνέχεια η FDA θα ανακοινώσει την απόφασή της.

Σήμερα η FDA ανέφερε ότι η επιτροπή σκοπεύει να συνεδριάσει στις 8, 21 και 22 Ιουνίου, ωστόσο αυτές οι ημερομηνίες είναι «προσωρινές» και ενδέχεται να αναθεωρηθούν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider