Γερμανία: Ανακούφιση από την επανεκλογή Μακρόν - Συγχαρητήρια από Σολτς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Ανακούφιση από την επανεκλογή Μακρόν - Συγχαρητήρια από Σολτς
Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας ήταν με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας ήταν με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Ο καγκελάριος Σολτς τηλεφώνησε στον πρόεδρο για να τον συγχαρεί. Ήταν το πρώτο τηλεφώνημα που έλαβε ο πρόεδρος (Μακρόν), ένδειξη της γαλλογερμανικής φιλίας» ανέφερε η ανακοίνωση.

«Θερμά συγχαρητήρια, αγαπητέ Πρόεδρε Εμανουέλ Μακρόν. Οι ψηφοφόροι σου έστειλαν σήμερα ένα ισχυρό μήνυμα προσήλωσης στην Ευρώπη. Χαίρομαι για το γεγονός ότι θα συνεχίσουμε την καλή συνεργασία μας!», έγραψε ο καγκελάριος.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ είπε ότι η ενωμένη Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος νικητής, αφού ο Εμανουέλ Μακρόν επικράτησε με άνεση της ακροδεξιάς αντιπάλου του, Μαρίν Λεπέν, στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Γαλλία.

Ο Λίντνερ έγραψε στο Twitter ότι οι εκλογές αυτές αφορούσαν «τις θεμελιώδεις αρχές» της Ευρώπης. «Οι Γάλλοι επέλεξαν τον Μακρόν. Αυτό καθιστά την ενωμένη Ευρώπη τον μεγαλύτερο νικητή των εκλογών. Ζήτω η Γαλλία, ζήτω η Ευρώπη», πρόσθεσε.

Ανακούφιση των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού για το αποτέλεσμα

Την ίδια στιγμή με ικανοποίηση και ανακούφιση υποδέχονται την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

«Σίγουρα δεν φεύγει μόνο από εμένα ένα βάρος», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Τζεμ Έζντεμιρ (Πράσινοι). «Τώρα πρέπει να κάνουμε τα πάντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι εχθροί της δημοκρατίας/φίλοι της πολιτικής εξουσίας του Πούτιν δεν θα ξαναπλησιάσουν ποτέ τόσο πολύ», πρόσθεσε ο κ. Έζντεμιρ στην ανάρτησή του.

«Δόξα τω Θεώ!», γράφει στον προσωπικό λογαριασμό του από την πλευρά των Φιλελευθέρων (FDP) ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιοχάνες Φόγκελ, ενώ το προεδρείο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) γράφει: «Η Γαλλία αποφάσισε. Για την Ευρώπη και τη συνοχή. Θερμά συγχαρητήρια!». «Χορεύω!» γράφει η συμπρόεδρος του κόμματος, Σάσκια Έσκεν.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Μπέρμπελ Μπας χαρακτήρισε την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας ως «καλά νέα για την Ευρώπη και για τη συνέχιση της γερμανογαλλικής φιλίας». «Θερμά συγχαρητήρια» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter.

Τα συγχαρητήριά του στον Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε και ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος σημείωσε ότι «σήμερα κέρδισε και η Ευρώπη». «Τώρα είναι απαραίτητη και εφικτή μια νέα προσπάθεια γερμανογαλλικής συνεργασίας», πρόσθεσε ο κ. Μερτς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλικές εκλογές: Πρόεδρος για δεύτερη θητεία ο Μακρόν - Αυξημένα τα ποσοστά της Λεπέν

Γαλλικές εκλογές: Επιμένει χαμηλότερα το ποσοστό συμμετοχής, από τις εκλογές του 2017

gazzetta
gazzetta reader insider insider