Γαλλία: Εισαγγελείς εξετάζουν την έκθεση της OLAF που κατηγορεί τη Λεπέν για υπεξαίρεση κονδυλίων της ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Εισαγγελείς εξετάζουν την έκθεση της OLAF που κατηγορεί τη Λεπέν για υπεξαίρεση κονδυλίων της ΕΕ
Για απόπειρα παρέμβασης της ΕΕ στις γαλλικές εκλογές κάνει λόγο το κόμμα της.

Γάλλοι εισαγγελείς δήλωσαν την Κυριακή ότι εξετάζουν έκθεση της υπηρεσίας καταπολέμησης της απάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κατηγορεί την ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία Μαρίν Λεπέν και μέλη του κόμματός της για υπεξαίρεση κονδυλίων της ΕΕ αξίας χιλιάδων ευρώ.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε ότι μελετούσε μια έκθεση που έλαβε από την υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης της ΕΕ OLAF στις 11 Μαρτίου.

Ο ερευνητικός ιστότοπος Mediapart έγραψε το Σάββατο ότι η έκθεση της OLAF ισχυριζόταν ότι η Λεπέν ωφελήθηκε με 140.000 ευρώ δημόσιου χρήματος, ενώ συνολικά μαζί με μέλη του κόμματος της, το ποσό ανέρχεται στις 617.000 ευρώ. Κανείς δεν κατηγορείται ότι πλούτισε άμεσα, αλλά ότι διεκδίκησε πόρους της ΕΕ για έξοδα προσωπικού και εκδηλώσεων.

«Οι Γάλλοι δεν θα ξεγελαστούν από τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, να παρέμβουν στην προεδρική εκστρατεία και να βλάψουν τη Μαρίν Λεπέν», δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος της Λεπέν στο ραδιόφωνο Europe 1.

Ανέφερε επίσης, ότι το κόμμα του είχε υποβάλει δύο νομικές καταγγελίες κατά της OLAF και ότι θα καταθέσει μια τρίτη ως απάντηση στην έκθεση.

Μιλώντας στο BFM TV, ο δικηγόρος της Λεπέν Rodolphe Bosselut είπε ότι η πελάτης του αρνήθηκε τις κατηγορίες. Είπε ότι δεν είχε ακόμη ανακριθεί και ούτε ο ίδιος ούτε η Λεπέν είχαν δει την έκθεση της OLAF.

Η Λεπέν βρίσκεται υπό εξέταση από το 2017, στο πλαίσιο έρευνας για την εικαζόμενη κατάχρηση κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πληρωμή συνεργατών της της στο κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider