Σε 24ωρο απεργιακό κλοιό η χώρα - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε 24ωρο απεργιακό κλοιό η χώρα - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς στην απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Τελευταία ενημέρωση: 16:06

Με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς στην απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα είναι τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ) σύμφωνα με απόφαση των σωματείων εργαζόμενων στην ΣΤΑ.ΣΥ.

Απεργούν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. «Με προσωπικό ασφαλείας εκτελούνται οι λεωφορειακές γραμμές σήμερα Τετάρτη, 6 Απριλίου, καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα, συμπεριλαμβανομένων και του Προαστιακού, καθώς και τα τρόλεϊ λόγω της συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αντίστοιχα.

Στα λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 9:30 - 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00 ή νωρίτερα.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες διεκδικούν υπογραφή «Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Ενίσχυση των Δημόσιων Συγκοινωνιών, λήψη μέτρων για την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την άρση των εμποδίων που επιβάλει στη συνδικαλιστική δράση ο νόμος «Χατζηδάκη»», όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους και καλούν τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση στις 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κηρυχθείσα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Στην απεργία είχαν ανακοινώσει αρχικά πως θα συμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, όμως η απεργία κρίθηκε παράνομη, οπότε κανονικά θα πραγματοποιηθούν αύριο οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Παρόντες στην απεργία δήλωσαν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Με 4ωρη στάση από τις δώδεκα το μεσημέρι έως τις τέσσερις το απόγευμα θα συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας επιτρέπεται η εργασία των συναδέλφων που θα καλύψουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Παράλληλα, στις 11:00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την ίδια ώρα θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στις 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ.

Στην απεργία έχουν ήδη δηλώσειπως θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες, δήμους και περιφέρειες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας προχωρά η ΕΛ.ΑΣ λόγω της συγκέντρωσης που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της οδού Σέκερη, καθώς και στην οδό Σταδίου.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τροποποιήσεις δρομολογίων

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ θα υπάρξουν λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στη γενική 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

Για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, θα εκτελεστούν τα ακόλουθα δρομολόγια:

Δύο επιβατικά τρένα ανά 24ωρο μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης - Αθήνας

Λόγω της απεργίας θα τροποποιηθούν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στις 07/04.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τροποποιήσεις δρομολογίων στις 05/04 και 07/04 λόγω απεργίας

Απεργία στα νοσοκομεία την Τετάρτη (6/4) – Τα αιτήματα των υγειονομικών

ΥΠΑ: Κανονικά θα πραγματοποιηθούν αύριο οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider