ΟΗΕ: Τρεις ειδικοί θα ερευνήσουν αν έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΗΕ: Τρεις ειδικοί θα ερευνήσουν αν έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία
Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ συμφώνησε στις 4 Μαρτίου να συστήσει επιτροπή έρευνας για ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Ο ΟΗΕ όρισε σήμερα τρεις ειδικούς στα ανθρώπινα δικαιώματα οι οποίοι θα ηγηθούν της έρευνας για ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Η ανεξάρτητη ομάδα, υπό τον Νορβηγό Έρικ Μόζε, έχει εντολή "να ερευνήσει όλες τις καταγγελλόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και τα σχετικά εγκλήματα στο πλαίσιο της επίθεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας εναντίον της Ουκρανίας", ανέφερε η ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ συμφώνησε στις 4 Μαρτίου να συστήσει επιτροπή έρευνας για ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, έπειτα από αίτημα της χώρας αυτής αλλά και συμμάχων της, όπως η ΕΕ, η Βρετανία και οι ΗΠΑ.

Χιλιάδες άμαχοι βρήκαν τον θάνατο στη Μαριούπολη

Χιλιάδες πολίτες μπορεί να έχασαν τη ζωή τους στην πολιορκημένη Μαριούπολη από την έναρξη του πολέμου πριν από τέσσερις εβδομάδες, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters η επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ουκρανία, δίνοντας μια πρώτη εκτίμηση για τους νεκρούς μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ουκρανία ανακατέλαβε αυτοκινητόδρομο στρατηγικής σημασίας - Αδύνατη η ανθρωπιστική αποστολή στη Μαριούπολη

UNHCR: Πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία

Σολτς: Η εμμονή του Πούτιν μπορεί να οδηγήσει στο ξέσπασμα πολύ ευρύτερου πολέμου στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider