Η Γαλλία δέσμευσε ή κατέσχεσε πόρους ολιγαρχών της Ρωσίας αξίας 850 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γαλλία δέσμευσε ή κατέσχεσε πόρους ολιγαρχών της Ρωσίας αξίας 850 εκατ. ευρώ
Η γαλλική κυβέρνηση συγκρότησε ειδική επιχειρησιακή ομάδα επιφορτισμένη με την εφαρμογή των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος ρώσων ολιγαρχών.

«Έχουμε δεσμεύσει 150 εκατ. ευρώ σε καταθέσεις και τοποθετήσεις τραπεζικών λογαριασμούς στη Γαλλία και σε γαλλικές τράπεζες» δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ, μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση, καθώς η χώρα θέτει σε εφαρμογή τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με φόντο την εισβολή στην Ουκρανία.

Παράλληλα, «έχουμε δεσμεύσει ακίνητα αξίας 539 εκατ. ευρώ σε γαλλικά εδάφη, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 390 ακίνητα και διαμερίσματα, ενώ έχουμε κατασχέσει δύο θαλαμηγούς αξίας 150 εκατ. ευρώ, πρόσθεσε ο Λεμέρ.

Συνολικά, η Γαλλία δέσμευσε ή κατέσχεσε πόρους ρώσων ολιγαρχών αξίας περίπου 850 εκατ. ευρώ, τόνισε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ και διευκρίνησε πως οι Ρώσοι ιδιοκτήτες δεν έχουν τη δυνατότητα να πουλήσουν ή να έχουν οικονομικά έσοδα από τα assets τους.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η γαλλική κυβέρνηση συγκρότησε ειδική επιχειρησιακή ομάδα επιφορτισμένη με την εφαρμογή των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος ρώσων ολιγαρχών και προσώπων κοντά στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Στέτου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Γαλλία θα αποδεσμεύσει 300 εκατομμύρια ευρώ για την Ουκρανία

Γαλλία: Έρευνα για έγκλημα πολέμου μετά τον θάνατο Γαλλο-Ιρλανδού δημοσιογράφου στην Ουκρανία

Γαλλία: Νέα οικονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider