Ουκρανία: Ελπίδες ότι η Ρωσία θα τηρήσει κατάπαυση του πυρός ώστε οι άμαχοι να απομακρυνθούν από ζώνες μαχών

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ουκρανία: Ελπίδες ότι η Ρωσία θα τηρήσει κατάπαυση του πυρός ώστε οι άμαχοι να απομακρυνθούν από ζώνες μαχών
Προσπάθειες για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων της Μαριούπολης απέτυχαν επανειλημμένα αυτή την εβδομάδα.

Ανθρωπιστικοί διάδρομοι από ουκρανικές πόλεις και χωριά, περιλαμβανομένης της πολιορκημένης Μαριούπολης, θα ανοίξουν σήμερα ώστε να μπορέσουν να φύγουν άμαχοι, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως η Ρωσία θα τηρήσει μια κατάπαυση του πυρός ώστε να καταστεί δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο.

Η ίδια δήλωσε πως η Ουκρανία σχεδιάζει να απομακρύνει κατοίκους από αρκετές πόλεις και χωριά στις περιφέρειες του Κιέβου και του Σούμι και από μερικές άλλες περιοχές όπου διαξάγονται μάχες.

«Ελπίζω πως η μέρα θα πάει καλά, πως όλες οι σχεδιασμένες οδοί θα είναι ανοικτές και πως η Ρωσία θα εκπληρώσει την υποχρέωσή της να εγγυηθεί το καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός», λέει η Βερεστσούκ σε βιντεοσκοπημένη ομιλία της.

Προσπάθειες για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων της Μαριούπολης απέτυχαν επανειλημμένα αυτή την εβδομάδα.

Ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, δήλωσε επίσης σήμερα το πρωί ότι αναμένεται να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι στη χώρα, μεταξύ άλλων και στη Μαριούπολη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Συμμαχία OneDealer - Service Now: Το νέο ψηφιακό στοίχημα του Ν. Βαρδινογιάννη

Θέση εργασίας από τη ΔΥΠΑ στην Αυστρία με μισθό από 40.500 ευρώ

Πόσα χρήματα παίρνει ο Καραλής για το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider