Απώλειες 80 δισ. δολαρίων για τους Ρώσους μεγιστάνες φίλους του Πούτιν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες 80 δισ. δολαρίων για τους Ρώσους μεγιστάνες φίλους του Πούτιν
Οι κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ αρχίζουν να εφαρμόζονται όλο και πιο αυστηρά.

Κοντά στα 80 δισ. δολάρια εκτιμούνται οι απώλειες στις περιουσίες μερικών από των κορυφαίων Ρώσων δισεκατομμυριούχων, φίλων του Βλαντιμίρ Πούτιν, τις τελευταίες εβδομάδες, με φόντο τις κυρώσεις από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ αρχίζουν να εφαρμόζονται όλο και πιο αυστηρά, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για τους υποστηρικτές του Πούτιν και τις ρωσικές εταιρείες, αναφέρει το CNBC.

Μέχρι στιγμής έχει «χαθεί» περίπου το 1/3 του πλούτου των 20 πιο πλούσιων Ρώσων, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg Billionaires Index. Μάλιστα, τις τελευταίες δύο ημέρες κατασχέθηκαν δύο megayachts, το Dilbar του Ρώσου ολιγάρχη Alisher Usmanov και το Amore Velo του Igor Sechin. Στο ίδιο μήκος κύματος η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασχέσει ιδιοκτησίες Ρώσων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο μεγαλύτερος «χαμένος» σε όρους δολαρίων φαίνεται να είναι ο Gennady Timchenko (Volga Group), ο οποίος είναι την περιουσία του να πέφτει από τα 22 δισ. δολάρια στο μισό... στα 11 δισ. δολάρια. Ο Leonid Mikhelson, CEO της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Novatek, έχασε 10,5 δισ. δολάρια, φτάνοντας τα 22 δισ. δολάρια.

Αντίστοιχα, ο Ρώσος μεγιστάνας των ορυχείων, Alexei Mordashov έχασε 5,6 δισ. δολαρια, με την περιουσία του πλέον να εκτιμάται στα 22 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Forbes, τουλάχιστον 12 Ρώσοι «έπεσαν» από τις θέσεις τους στη λίστα των δισεκατομμυριούχων, τις τελευταίες εβδομάδες.

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider