Ζελένσκι: Θα αγωνιστούμε για την ελευθερία μας - Σοβαρές οι απώλειες του εχθρού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζελένσκι: Θα αγωνιστούμε για την ελευθερία μας - Σοβαρές οι απώλειες του εχθρού
Νέο διάγγελμα προς τους πολίτες της Ουκρανίας απηύθυνε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λίγες ώρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής από τουλάχιστον τρεις πλευρές.

Νέο διάγγελμα προς τους πολίτες της Ουκρανίας απηύθυνε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λίγες ώρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής από τουλάχιστον τρεις πλευρές, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Μόσχα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε πως τόσο η πολιτική ηγεσία της χώρας όσο και οι ένοπλες δυνάμεις της θα αγωνιστούν για την ελευθερία, ενώ ανέφερε πως «ο εχθρός έχει υποστεί σοβαρές απώλειες».

«Ο ουκρανικός στρατός είναι ισχυρός και ήδη έχει εμπλακεί σε σφοδρές συγκρούσεις με τους κατακτητές», ανέφερε ο Ζελένσκι, σημειώνοντας παράλληλα πως «όλες οι επιθέσεις έχουν αποκρουστεί».

Την ίδια στιγμή, ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε από τους πολίτες να είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τις πόλεις και κάλεσε όσους έχουν στρατιωτική εκπαίδευση να παρουσιαστούν στα σημεία αναφοράς, καθώς θα δοθούν όπλα σε όσους μπορούν και ξέρουν να χειριστούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider