Το Χονγκ Κονγκ «αναζητά» μεγιστάνες ακινήτων για να φιλοξενήσουν ασθενείς με κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Χονγκ Κονγκ «αναζητά» μεγιστάνες ακινήτων για να φιλοξενήσουν ασθενείς με κορονοϊό
Τα τελευταία 24ωρα, η πόλη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα θετικών κρουσμάτων Covid-19.

Τη βοήθεια των μεγιστάνων ακινήτων του Χονγκ Κονγκ ζήτησε η Επικεφαλής της κυβέρνησης Carrie Lam, καθώς είναι άμεση ανάγκη να βρεθούν περίπου 10.000 δωμάτια ξενοδοχείων για την απομόνωση ανθρώπων που νοσούν με κορονοϊού.

Τα τελευταία 24ωρα, η πόλη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα θετικών κρουσμάτων Covid-19 και διατηρεί πολιτική μηδενικής ανοχής, για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, η Carrie Lam ήρθε σε επικοινωνία με μέλη της Real Estate Developers’ Association και τους παρότρυνε να διαθέσουν ξενοδοχεία με τουλάχιστον 200 δωμάτια, έκαστο, για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν πολίτες που βρέθηκαν θετικοί σε τέστ Covid-19. Στόχος είναι να βρεθεί στέγη για τους ασθενείς που δεν έχουν καθόλου ή έχουν ελάχιστα συμπτώματα του ιού.

Το Χονγκ Κονγκ να «λάβει όλα τα μέτρα» για να δώσει τέλος στην πανδημία

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε χθες τις αρχές του Χονγκ Κονγκ να λάβουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να τεθεί υπό έλεγχο ένα άνευ προηγουμένου κύμα μολύνσεων της παραλλαγής Όμικρον, όπως ανέφεραν σήμερα φιλοκινεζικές εφημερίδες του Χονγκ Κονγκ.

Η δήλωση αυτή έγινε μία ημέρα αφού η επικεφαλής της κυβέρνησης στη μητρόπολη Κάρι Λαμ απέκλεισε το πλήρες lockdown της πόλης, όπως γίνεται στην Κίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σι Τζινπίνγκ: Το Χονγκ Κονγκ να «λάβει όλα τα μέτρα» για να δώσει τέλος στην πανδημία

gazzetta
gazzetta reader insider insider