Κίνα:  "Υπό προϋποθέσεις" η χορήγηση του φαρμάκου κατά της COVID-19 της Pfizer

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα:  "Υπό προϋποθέσεις" η χορήγηση του φαρμάκου κατά της COVID-19 της Pfizer
Το Paxlovid έλαβε άδεια στα τέλη Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ και έκτοτε σε περίπου 40 χώρες.

Η Κίνα έδωσε σήμερα το πράσινο φως για τη χρήση "υπό προϋποθέσεις" του φαρμάκου κατά της COVID-19 του αμερικανικού φαρμακευτικού ομίλου Pfizer, το οποίο κυκλοφορεί υπό την εμπορική ονομασία Paxlovid, ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία φαρμάκων της χώρας.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται καθώς το Πεκίνο φιλοξενεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει κάποιες μικρές σποραδικές εστίες του ιού. Ωστόσο οι κινεζικές αρχές δεν έχουν εγκρίνει κανένα ξένο εμβόλιο κατά της COVID-19 μέχρι στιγμής.

Το Paxlovid έλαβε άδεια στα τέλη Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ και έκτοτε σε περίπου 40 χώρες. Η Pfizer έχει προβεί σε πωλήσεις του φαρμάκου αυτού που ανήλθαν σε 72 εκατομμύρια δολάρια το 2021 και ελπίζει να παραγάγει 120 εκατομμύρια δόσεις καθ'όλη τη διάρκεια του 2022.

Η εθνική κινεζική αρχή ιατρικών προϊόντων "ενέκρινε" τη χρήση του φαρμάκου αυτού "υπό προϋποθέσεις" και, όπως κι άλλες χώρες, μόνον για τους ασθενείς που διατρέχουν κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρή μορφή της COVID-19, αναφέρει η ίδια στον ιστότοπό της.

Η Pfizer θα συνεχίσει τις μελέτες για το φάρμακό της και θα υποβάλλει τα αποτελέσματα στην κινεζική ρυθμιστική αρχή, διευκρινίζει η ίδια στην ανακοίνωσή της.

Η Κίνα ακολουθεί από το ξέσπασμα της επιδημίας μια στρατηγική μηδενικής ανοχής στην COVID-19, η οποία συνίσταται στην καταβολή κάθε προσπάθειας για να περιοριστεί η εμφάνιση νέων κρουσμάτων, τα οποία ανέρχονται εν γένει μόνον σε μερικές δεκάδες ημερησίως.

Για παράδειγμα το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε σήμερα μόνον 40 νέες εγχώριες λοιμώξεις σε όλη τη χώρα.

Αν και οι αριθμοί αυτοί είναι πάρα πολύ χαμηλοί σε σχέση με αυτούς που καταγράφονται καθημερινά σε άλλες χώρες του κόσμου, ωθούν τις αρχές να διπλασιάζουν εκ νέου την επαγρύπνηση τη στιγμή που το Πεκίνο φιλοξενεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ως τις 20 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider