Χονγκ Κονγκ: Ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χονγκ Κονγκ: Ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων κορονοϊού
Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα 986 νέα κρούσματα covid-19, καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν ένα ξέσπασμα της επιδημίας, με τους υγειονομικούς να προειδοποιούν ότι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων ενδέχεται να φτάσει τις 28.000 ως το τέλος Μαρτίου.

Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα 986 νέα κρούσματα covid-19, καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν ένα ξέσπασμα της επιδημίας, με τους υγειονομικούς να προειδοποιούν ότι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων ενδέχεται να φτάσει τις 28.000 ως το τέλος Μαρτίου και τους ηλικιωμένους ανεμβολίαστους να αποτελούν μεγάλη πηγή ανησυχίας.

Η άνοδος των κρουσμάτων, που έχουν δεκαπλασιαστεί από την 1η Φεβρουαρίου, αποδεικνύεται η σοβαρότερη δοκιμασία για την πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στην επιδημία που έχουν υιοθετήσει οι αρχές του οικονομικού κέντρου.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, η Κάρι Λαμ, δήλωσε ότι “λυπάται βαθιά και ανησυχεί” καθώς οι κάτοικοι, περιλαμβανομένων παιδιών και ηλικιωμένων, περίμεναν επί ώρες στην ουρά στα κέντρα όπου γίνονται διαγνωστικά τεστ αλλά και για να εισέλθουν στους χώρους καραντίνας, αφού ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάστηκε χθες Τετάρτη και έφτασε τα 1.161.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της ηπειρωτικής Κίνας, το Χονγκ Κονγκ προσπαθεί να περιορίσει τα ξεσπάσματα της επιδημίας το συντομότερο δυνατό.

Το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού, που μεταδίδεται πολύ γρήγορα, θέτει σε δοκιμασία την προσέγγιση αυτή, με τη στρατηγική του Χονγκ Κονγκ να μοιάζει ολοένα και πιο δύσκολο να εφαρμοστεί καθώς αυξάνεται ο αριθμός των μολύνσεων.

Στην επίσημη σελίδα της στο Facebook η Λαμ ανέφερε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να αυξήσεις τις ικανότητές της και πρόσθεσε ότι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να δει είναι η γρήγορη εξάπλωση των μολύνσεων να φτάσει σε μέρη, όπως οι οίκοι ευγηρίας.

“Οι πολίτες αναγκάζονται να περιμένουν για πολλή ώρα για να υποβληθούν σε τεστ και μεγάλος αριθμός ανθρώπων που βρίσκονται θετικοί αναγκάζονται να περιμένουν πολλή ώρα για να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις απομόνωσης”, ανέφερε.

“Λυπάμαι πολύ και ανησυχώ”, υπογράμμισε.

Η Λαμ εξήγησε ότι το Χονγκ Κονγκ δεν μπορεί να προσπαθήσει να ζήσει με την covid-19, καθώς περισσότερο παό το 50% των ηλικιωμένων στην πόλη δεν έχει εμβολιαστεί.

Περίπου το 82% των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19 όμως πολλοί ηλικιωμένοι διστάζουν.

Τρεις ηλικιωμένοι πέθαναν λόγω της νόσου αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Το Χονγκ Κονγκ έχει καταγράψει περισσότερες από 4.000 μολύνσεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες, έναντι μόλις 2 τον Δεκέμβριο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας σε περισσότερα από 18.000.

Συνολικά 216 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο.

Ειδικοί σε θέματα υγείας στο πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ προειδοποίησαν αυτή την εβδομάδα ότι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στην πόλη ενδέχεται να φτάσει τις 28.000 ως το τέλος Μαρτίου και ο αριθμός των θανάτων τους 1.000 ως τον Ιούνιο.

Οι ειδικοί, βάσει της μοντελοποίησης των δεδομένων, εκτίμησαν ότι το Χονγκ Κονγκ μπορεί να μηδενίσει και πάλι των αριθμό των κρουσμάτων, αν όλη η πόλη μπει σε lockdown για δύο με τρεις μήνες.

Οι αρχές αντιμετωπίζουν την τρέχουσα αύξηση των κρουσμάτων της covid-19 υιοθετώντας αυστηρά περιοριστικά μέτρα, παρά τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που έχουν αυτά στους 7,5 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης.

Από σήμερα απαγορεύονται οι συναθροίσεις περισσότερων από δύο ατόμων, ενώ έχουν τεθεί περιορισμοί και στις συγκεντρώσεις στα σπίτια. Αυτοί οι κανόνες προστίθενται στα ήδη αυστηρά μέτρα που ίσχυαν, βάσει των οποίων τα εστιατόρια κλείνουν στις 18:00 και έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους τα περισσότερα σχολεία, εκκλησίες, γυμναστήρια και κινηματογράφοι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider