Φινλανδία: Άρση όλων των περιορισμών λόγω Covid-19

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φινλανδία: Άρση όλων των περιορισμών λόγω Covid-19
«Πολύ απλά διότι η Φινλανδία επιδημιολογικά είναι περίπου δύο εβδομάδες πίσω από άλλες χώρες», είπε η Μαρίν.

Η Φιλανδία θα αρχίσει να αίρει τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για να ανακοπεί η εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον, σκοπεύοντας στην άρση όλων των περιορισμών στις αρχές Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε δημοσιογράφους η πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν.

Οι αυστηροί περιορισμοί που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά τα Χριστούγεννα ανάγκασαν πολλά εστιατόρια καθώς και πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους να θέσουν το προσωπικό τους σε αναστολή εργασίας και να αναβάλουν εκδηλώσεις.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει τώρα να επιτρέψει στα εστιατόρια να παραμένουν ανοικτά έως τα μεσάνυχτα και να άρει τους περιορισμούς για τις δημόσιες συναθροίσεις από τις 14 Φεβρουαρίου, είπε η Μαρίν, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στις αρχές του επόμενου μήνα.

Η Μαρίν είπε ότι οι αριθμοί των νοσηλειών έχουν σταθεροποιηθεί και παρουσιάζουν ακόμα και ενδείξεις μείωσης.

Η ίδια είπε ότι οι περιορισμοί χρειάζεται να παραμείνουν σε ισχύ για δύο ακόμα εβδομάδες ούτως ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να παρακολουθεί πώς εξελίσσεται η επιδημία στις γειτονικές Νορβηγία και Δανία.

«Πολύ απλά διότι η Φινλανδία επιδημιολογικά είναι περίπου δύο εβδομάδες πίσω από άλλες χώρες», είπε η Μαρίν.

Είσοδος παντού χωρίς το ‘διαβατήριο’ της COVID-19

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποσύρει επισήμως το ‘διαβατήριο’ της COVID-19 που χρησιμοποίησε από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου, το οποίο επέτρεπε την είσοδο σε δημόσιους χώρους μόνο σε εμβολιασμένους ή σε ανθρώπους με πρόσφατο αρνητικό τεστ.

Παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων τις ημέρες γύρω από την Πρωτοχρονιά, η Φινλανδία παραμένει μεταξύ των χωρών που επηρεάστηκαν λιγότερο από την πανδημία. Έως σήμερα, η χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει 501.152 κρούσματα, 2.012 θανάτους, ενώ 655 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί λόγω της COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φινλανδία: Επισπεύδεται η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό

gazzetta
gazzetta reader insider insider